Η κυβέρνηση με τροπολογία βάζει τέλος στη διαμάχη με τον ΣΥΡΙΖΑ για το χρόνο διεξαγωγής ευρωεκλογών - δημοτικών εκλογών - iefimerida.gr

Η κυβέρνηση με τροπολογία βάζει τέλος στη διαμάχη με τον ΣΥΡΙΖΑ για το χρόνο διεξαγωγής ευρωεκλογών - δημοτικών εκλογών

Η κυβέρνηση με τροπολογία βάζει τέλος στη διαμάχη με τον ΣΥΡΙΖΑ για το χρόνο διε
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με τροπολογία που καταθέτει στη Βουλή το συντομότερο δυνατόν από το υπουργείο Εσωτερικών η κυβέρνηση θέσει να βάλει τέλος στην αντιπαράθεση με την αντιπολίτευση για το χρόνο διεξαγωγής των ευρωεκλογών και δημοτικών εκλογών.Οπως γράφει και το real η κυβέρνηση επιμένει ο πρώτος γύρος των εκλογών για την αυτοδιοίκηση να διεξαχθεί στις 18 Μαΐου και ο β' γύρος , όπου χρειαστεί, μαζί με τις ευρωεκλογές, στις 25 Μαΐου. Η αξιωματική αντιπολίτευση και μαζί της η ΔΗΜΑΡ αλλά και δήμαρχοι που πρόσκεινται στον ένα κυβερνητικό εταίρο, όπως ο Γιώργος Καμίνης και ο Γιάννης Μπουτάρης, ζητούν οι ευρωεκλογές να διεξαχθούν με τον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών και οι επαναληπτικές την 1η Ιουνίου.

Η αντιπολίτευση εκτιμά ότι η κυβέρνηση επιδιώκει να διεξαχθεί πρώτα ο α' γύρος των εκλογών για την αυτοδιοίκηση, ώστε οι υποψήφιοι περιφερειάρχες και δήμαρχοι να υποστούν τη φθορά, ενώ στο δεύτερο γύρο που θα διεξαχθεί ταυτόχρονα με τις ευρωεκλογές, να αυξηθεί η αποχή, γεγονός που εκτιμάται ότι θα ωφελήσει τα κόμματα της συγκυβέρνησης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ