Επέζησαν ακρωτηριασμένοι από επίθεση καρχαρία κι όμως παλεύουν για τη σωτηρία του [βίντεο] - iefimerida.gr

Επέζησαν ακρωτηριασμένοι από επίθεση καρχαρία κι όμως παλεύουν για τη σωτηρία του [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Είναι άνθρωποι, οι οποίοι έζησαν έναν αληθινό εφιάλτη στα σαγόνια του καρχαρία. Είναι επιζώντες μίας άγριας επίθεσης από το πιο τρομακτικό για κάποιους «αρπακτικό» στον πλανήτη. Είναι άνδρες χωρίς χέρια και πόδια που σήμερα έχουν ένα κοινό σκοπό. Να αγωνιστούν για τη σωτηρία των καρχαριών, που κάποτε αντίκρισαν από κοντά και όχι μόνο...Πρόκειται για εννέα άνδρες που επέζησαν της επίθεσης, οι οποίοι ισχυρίζονται πως «οι καρχαρίες έχουν περισσότερους λόγους να φοβούνται το νερό από ό,τι εμείς» .

Οι επιζώντες συγκεντρώθηκαν στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη τη Δευτέρα για να πουν στον κόσμο ότι οι επιτιθέμενοι τους, όπως ο μεγάλος λευκός καρχαρίας, χρειάζονται απεγνωσμένα προστασία.

Ένας από αυτούς, μάλιστα, είπε στη διάσκεψη ότι σκοπός είναι να «μιλήσουμε για ένα ζώο που δε μπορεί να μιλήσει εκείνο για τον εαυτό του».

Η ανεξέλεγκτη υπεραλίευση οδηγεί ορισμένα είδη στο χείλος της εξαφάνισης, υποστήριξαν, τονίζοντας πως 73 εκατομμύρια καρχαρίες σκοτώνονται κάθε χρόνο για να τροφοδοτηθεί η ζήτηση στην Ασία για σούπα από πτερύγια καρχαρία.

«Αποδεκατίζουμε τον πληθυσμό των καρχαριών μόνο και μόνο για ένα μπολ σούπα», είπε ένας επιζώντας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ επίθεση καρχαρίας ακρωτηριασμός
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ