«Αυτή η ιστορία με την κατασκήνωση στο Σύνταγμα θα τελειώσει άμεσα» - iefimerida.gr

«Αυτή η ιστορία με την κατασκήνωση στο Σύνταγμα θα τελειώσει άμεσα»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης μιλώντας σήμερα στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, είπε ότι ο ίδιος εκτιμά πως «αυτή η ιστορία θα τελειώσει μέσα στις επόμενες μέρες με τον ένα η με τον άλλο τρόπο».

Ο Γ Καμίνης χαρακτήρισε «κατασκήνωση στο Σύνταγμα» την τοποθέτηση σκηνών από τους αγανακτισμένους και τόνισε πως η κατάσταση δεν αφορά πλέον σε ανθρώπους που ασκούν το δικαίωμα της νόμιμης διαμαρτυρίας και ανέφερε ότι το τελευταίο διάστημα, υπάλληλοι του δήμου που επιχείρησαν να απομακρύνουν σκηνές ή να κατεβάσουν πανό δέχτηκαν επίθεση.

Σχολίασε και την εικόνα στα Προπύλαια, επιρρίπτοντας ευθύνες στους πρυτάνεις για την ερμηνεία που δίνουν στο πανεπιστημιακό άσυλο. Δήλωσε ότι από τη στιγμή που το πανεπιστήμιο δηλώνει τον ευρύτερο χώρο ως χώρο ασύλου, ο δήμος δεν μπορεί να παρέμβει και κάλεσε τους πρυτάνεις να αναλάβουν τις ευθύνες τους «και να περιφρουρήσουν πραγματικά το άσυλο», ειδάλλως να παραιτηθούν.

Εκτίμησε ότι η ανοχή στη μικρή παραβατικότητα, όπως στο παρεμπόριο, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για τη δημιουργία εστιών εγκληματικότητας.

Χθες, η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας και συγκεκειμένα η εισαγγελέας Ελένη Ράικου διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για τους «σκηνίτες» της κεντρικής πλατείας της χώρας, ενώ έκανε λόγο και για κίνηση της διαδικασίας του αυτόφωρου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ