Με υποβάθμιση «απειλεί» την Ισπανία η Moody's - iefimerida.gr

Με υποβάθμιση «απειλεί» την Ισπανία η Moody's

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο μικροσκόπιο έχει βάλει ο οίκος αξιολόγησης Moody's την ισπανική οικονομία, εξετάζοντας το ενδεχόμενο υποβάθμισης των ομολόγων της από την κατηγορία ΑΑ2 που βρίσκονται μέχρι τώρα. Η αιτία της διαφαινόμενης υποβάθμισης είναι η πολύ μικρή ανάπτυξη και η πίεση στο χρηματοπιστωτικό σύστημα καθώς υπάρχει φόβος ότι το πρόσφατο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας δεν θα περιορίσει τη μετάδοση της κρίσης χρέους και στις υπόλοιπες οικονομίες του Ευρωπαϊκού Νότου.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση του οίκου, η επανεξέταση της αξιολόγησης θα πραγματοποιηθεί υπο το φως της δημοσιονομικής κατάστασης της Ισπανίας αλλά και εξαιτίας του "προηγούμενου" που δημιούργησε η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στη νέα διάσωση της Ελλάδας, εντείνοντας έτσι τους κινδύνους για τους επενδυτές, κατόχους ομολόγων χωρών στην περιφέρεια της ευρωζώνης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ