Η σπαρακτική ιστορία της Χαλούμ από τη Συρία: Στα 99 της έγινε πρόσφυγας, έκλεισε τα 100 σε καταυλισμό [βίντεο] - iefimerida.gr

Η σπαρακτική ιστορία της Χαλούμ από τη Συρία: Στα 99 της έγινε πρόσφυγας, έκλεισε τα 100 σε καταυλισμό [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο εμφύλιος πόλεμος στη Συρία έχει ήδη αφήσει πίσω του χιλιάδες νεκρούς και εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες. Οι καταυλισμοί στις γειτονικές χώρες είναι γεμάτοι από ανθρώπους που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους και όλοι έχουν μια σπαρακτική ιστορία να διηγηθούν.

Σε έναν καταυλισμό στον Λίβανο ξεχωρίζει η βιβλική φιγούρα της ηλικιωμένης Χαλούμ Αλαμίνς η οποία βρέθηκε στα 99 της χρόνια να έχει ξεριζωθεί από το σπίτι, τη γειτονιά και τη ζωή της και να συνεχίζει τον αγώνα της επιβίωσης ακόμη και σε τόσο προχωρημένη ηλικία.

«Αφησα ένα γιο στη Συρία και έχω τους άλλους τρεις εδώ μαζί μου» λέει με στωικότητα η Χαλούμ και συνεχίζει «Ο γιός μου στη Συρία δεν ήθελε να με αφήσει, αλλά εγώ έπρεπε να δω και τα άλλα μου παιδιά. Τώρα που θέλω να επιστρέψω οι γιοι μου δεν με αφήνουν».

«Αγαπάω την οικογένειά μου, αλλά αγαπώ και την πατρίδα μου» σημειώνει με χαμόγελο η ηλικιωμένη και προσθέτει «Αλλά τώρα τι να κάνω άμα γυρίσω στην πατρίδα μου; Δεν πρόκειται να ζήσω τόσο έχω ζήσει μέχρι τώρα. Είμαι 100 χρονών και δεν ξέρω αν θα ζήσω άλλες 100 ημέρες. Ελπίζω να πεθάνω σύντομα. Στην ηλικία μου ο θάνατος είναι πολύ εύκολος».

Η υπερήλικας πλέον Χαλούμ είναι το πιο αγαπημένο άτομο στον καταυλισμό, αφού όλοι την αντιμετωπίζουν σαν την μητέρα τους, τη σέβονται και θαυμάζουν τη δύναμη που δείχνει ακόμη και σε αυτή την ηλικία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ