Ως ρίσκο που ενδεχόμενα (πάνω από 50% πιθανότητες) η Ελλάδα θα κληθεί να αντιμετωπίσει, «βλέπει» η JP Morgan την εκλογική αναμέτρηση εντός του 2014. Επιπροσθέτως διαπιστώνει πως υπάρχει μια σημαντική αλλαγή στον ΣΥΡΙΖΑ, έτσι ώστε να αναλάβει κυβερνητική εντολή, δίχως να βγει εκτός ευρωπαϊκού πλαισίου.
Η JP Morgan προσδιορίζει το χρόνο των εκλογών το επόμενο Φθινόπωρο, θεωρεί πως η ομαλοποίηση του περιβάλλοντος προσφέρει νέες ευκαιρίες στους ριζοσπάστες του ΣΥΡΙΖΑ , ενώ η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες και η πιθανή νίκη της Αριστεράς θα προκαλούσε βραχυπρόθεσμους τριγμούς στο Χρηματιστήριο.
Ένα άλλο ρίσκο έχει να κάνει με την αλλαγή στάσης των hedge funds που είναι οι βασικοί παίκτες των warrants των τραπεζών. Η εκτίμηση της JP Morgan είναι ότι σε κάποια φάση θα βγουν πωλητές, όταν όμως θα υπάρξουν αγοραστικές κινήσεις από τους μακροπρόθεσμους επενδυτές των αναδυόμενων αγορών.
Θετική είναι και η εκτίμηση που κάνει για το ράλι των ελληνικών μετοχών που θα συνεχίσουν να ανεβαίνουν. Κάνει λόγο για Overweight (υπερεπένδυση) στην Ελλάδα, αντίθετα με την υπόλοιπη στρατηγική της στην αναδυόμενη Ευρώπη.
Αναμένεται οι ελληνικές μετοχές να συνεχίσουν την άνοδό τους για τρεις λόγους. Πρώτον, οι κεφαλαιοποιήσεις παραμένουν χαμηλές σε σχέση με τις αναδυόμενες και ανεπτυγμένες αγορές στους αντίστοιχους κλάδους. Δεύτερον, το ΑΕΠ αναμένεται να ανακάμψει το 2014 για πρώτη φορά μετά το 2007, ενώ τα spreads θα υποχωρήσουν περισσότερο. Τρίτον, η Ελλάδα είναι το μεγαλύτερο underweight στις αναδυόμενες αγορές, συγκεντρώνοντας μόλις to 2% σε σύσταση οverweight (υπερεπένδυση), ενώ το 87% underweight (υποεπένδυση).
Επιλέγει την Πειραιώς που εντάσσει στις top 10 επιλογές των αναδυόμενων αγορών, τη ΔΕΗ που εκτιμά ότι διαπραγματεύεται σε 15 P/E με βάση τα κέρδη του 2015 και είναι η χαμηλότερη αποτίμηση στην Ευρώπη εκτός Ρωσίας.
Ο ΟΤΕ έχει τη μικρότερη χρηματοοικονομική επιβάρυνση σε σχέση με οποιαδήποτε εταιρεία της δυτικής Ευρώπης και διαπραγματεύεται δύο φορές τις ελεύθερες ταμειακές ροές του.