Ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις κυβέρνησης - ιδιοκτητών ταξί - iefimerida.gr

Ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις κυβέρνησης - ιδιοκτητών ταξί

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε η νέα συνάντηση του υπουργού Μεταφορών Γιάννη Ραγκούση με τους ιδιοκτήτες ταξί. Οπως ανακοίνωσε αμέσως μετά ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ Θύμιος Λυμπερόπουλος «με δεδομένο ότι από την πλευρά της κυβέρνησης δεν δόθηκε σαφής απάντηση σε κανένα από τα αιτήματα του κλάδου οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν». Κάλεσε όμως τους συναδέλφους του να μην δημιουργούν επεισόδια καθώς αυτό δεν βοηθά τον αγώνα τους.
Από την πλευρά του υπουργείου έγινε γνωστό ότι οι τελικές προτάσεις της κυβέρνησης για το θέμα θα διατυπωθούν έως το τέλος Αυγούστου αφού ολοκληρωθεί ο κύκλος των επαφών με όλους τους φορείς, κατατεθούν όλες οι απόψεις οι οποίες θα τύχουν στη συνέχεια σχετικής μελέτης και επεξεργασίας.
Παρά τον αρχικό προγραμματισμό των επαφών του κ. Ραγκούση η συνάντησή του με τους εκπροσώπους των οδηγών, οι οποίοι στηρίζουν την απόφαση της κυβέρνησης να απελευθερώσει πλήρως το επάγγελμα του ταξί, μετατέθηκε για το απόγευμα της Δευτέρας.

Το πρωί, είχε προηγηθεί συνάντηση με τους εκπροσώπους των τουριστικών λεωφορείων.
Από εδώ και πέρα αναμένονται με ενδιαφέρον οι αντιδράσεις των ιδιοκτητών ταξί σε όλη τη χώρα καθώς σε ορισμένες περιοχές η απεργία έχει σπάσει από μεγάλες ομάδες.

Σχηματίστηκαν δικογραφίες
Περισσότερες από 82 δικογραφίες με συνολική εμπλοκή τουλάχιστον 6.500 αυτοκινητιστών βρίσκονται ήδη στα χέρια της Δικαιοσύνης με βασική κατηγορία την πλημμεληματική πράξη της παρακώλυσης συγκοινωνιών. Επίσης, έχει δοθεί εισαγγελική παραγγελία για τη διερεύνηση της πράξης συγκεκριμένων ιδιοκτητών να ρίξουν λάδια σε δρόμους του Πειραιά προκειμένου να εμποδίσουν μοτοσικλετιστές της ομάδας ΔΙΑΣ να διέλθουν προκειμένου να συλλάβουν διαδηλωτές.

Για το συγκεκριμένο περιστατικό, ο κ. Λυμπερόπουλος, μιλώντας χθες σε τηλεοπτικό σταθμό φρόντισε να λάβει αποστάσεις και απέδωσε τα έκτροπα σε μεμονωμένες ενέργειες αγανακτισμένων ιδιοκτητών που χάνουν τις άδειές τους και ενεργούν αυτόνομα χωρίς να μπορούν να ελεγχθούν από την Ομοσπονδία. Καταδίκασε απερίφραστα τις έκνομες αυτές ενέργειες και τόνισε ότι η μειοψηφία αυτή δεν εκφράζει το σύνολο των επαγγελματιών αυτοκινητιστών.

Εκκλήσεις Σαμαρά

Εκκληση προς τους οδηγούς ταξί να αντιπαρατάξουν υπευθυνότητα στην κυβερνητική ανευθυνότητα και να αναστείλουν άμεσα όλες τις κινητοποιήσεις τους, απήθυνε ο αρχηγός της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, χαρακτηρίζοντας θλιβερό το γεγονός ότι ο αρμόδιος Υπουργός ενώ έσπευσε να ακυρώσει τη ρύθμιση που προωθούσε ο προκάτοχός του , δεν έχει ακόμα καμία συγκεκριμένη θέση.

Σε δήλωσή του ο κ. Σαμαράς κατηγορεί τον κ. Ραγκούση πως αντί να αναγνωρίσει το λάθος του και να δώσει διέξοδο στα αδιέξοδα που δημιούργησε, επιμένει σε στείρες πρακτικές, ενώ ζητά από τον Πρωθυπουργό να παρέμβει άμεσα για να ξεκινήσει ουσιαστικός διάλογος για την απελευθέρωση του επαγγέλματος των ταξί, με κανόνες που ισχύουν σε όλες τις χώρες της Ευρώπης.

"Η ασυνέπεια , η ανευθυνότητα και το διαρκές ράβε - ξήλωνε της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά το ταξί δεν μπορεί να συνεχίζεται άλλο, ιδίως μάλιστα τη στιγμή που κορυφώνεται η τουριστική περίοδος", επεσήμανε ο κ. Σαμαράς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ