Τα πάνω-κάτω: Η ΔΗΜΑΡ στηρίζει τώρα τον Τσίπρα για πρόεδρο της Κομισιόν - iefimerida.gr

Τα πάνω-κάτω: Η ΔΗΜΑΡ στηρίζει τώρα τον Τσίπρα για πρόεδρο της Κομισιόν

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Από πολλές διακυμάνσεις έχει περάσει η σχέση της Δημοκρατικής Αριστεράς με τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς μετά την αποχώρηση του Φώτη Κουβέλη και άλλων στελεχών από τον Συνασπισμό ουκ ολίγες φορές έχουν εκτοξευθεί εκατέρωθεν κατηγορίες, ωστόσο τώρα φαίνεται πως οι σχέσεις των δύο κομμάτων εξομαλύνονται, καθώς μετά την θερμή τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Αλέξης Τσίπρας με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ για την ονομαστική του εορτή, ο νέος γραμματέας του κόμματος Θανάσης Θεοχαρόπουλος, εκφράστηκε με θετικά λόγια για την υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα για την θέση του προέδρου της Κομισιόν και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο στήριξης του.

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, μπορεί να επανέλαβε τις κατηγορίες περί «ανεύθυνης και λαϊκιστικής Αριστεράς», ωστόσο σε δηλώσεις του στον Αθήνα 9.84 εκφράστηκε με ιδιαίτερα θετικά λόγια για την υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα για την προεδρία της Κομισιόν λέγοντας:

«Η υποψηφιότητα του κ. Τσίπρα θα πρέπει να αναδείξει στην Ευρώπη την αναγκαιότητα στροφής σε προοδευτικές πολιτικές, εντός της Ε.Ε. και της Ευρωζώνης βέβαια, την αναγκαιότητα ενοποίησης των πολιτικών και των τομέων της Ε.Ε.».

Στη συνέχεια, σε ερώτηση που του έγινε για το εάν θα στήριζε η ΔΗΜΑΡ την υποψηφιότητα Τσίπρα, ο κ. Θεοχαρόπουλος άφησε ανοιχτό ένα «παράθυρο», τονίζοντας πως «αυτά θα τα δούμε στην πορεία. Βλέπουμε θετικά οποιαδήποτε υποψηφιότητα Έλληνα προέδρου στα κόμματα του Ευρωκοινοβουλίου, με στόχο να προωθήσουν τα συμφέροντα της χώρας και της Ε.Ε., αλλά βέβαια εφόσον προωθήσουν προοδευτικές πολιτικές».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ