Irish Independent: Ενισχύονται τα ελληνικά ομόλογα στη διεθνή αγορά -Γιατί δεν τα φοβούνται οι επενδυτές - iefimerida.gr

Irish Independent: Ενισχύονται τα ελληνικά ομόλογα στη διεθνή αγορά -Γιατί δεν τα φοβούνται οι επενδυτές

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Από τις ειδήσεις που έρχονται με το σταγονόμετρο και προέρχονται από τις περιβόητες αγορές, στις οποίες η ελληνική πλευρά επιθυμεί και επιδιώκει να... συναντήσει στο δεύτερο εξάμηνο του 2014. Ητοι: από τις ελάχιστες ειδήσεις που είναι θετικές.

Με τίτλο «ενισχύονται τα ελληνικά ομόλογα» η ιρλανική εφημερίδα Irish Independent σημειώνει ότι τα ομόλογα της ελληνικής κυβέρνησης, που έχουν πολύ υψηλή απόδοση σε ολόκληρη τη ζώνη του ευρώ, έπειτα από δύο διασώσεις, μπορούν να είναι τώρα πιο ασφαλή από τα αντίστοιχα πορτογαλικά χρεόγραφα, σύμφωνα με επενδυτικό γραφείο Insight Investment Management,.

Οπως σημειώνει το άρθρο της εφημερίδας, που επικαλείται πηγές προσκείμενες στη διεθνή αγορά, ο κίνδυνος των επενδυτών, για πιθανές απώλειες, έχει μετριαστεί μετά τις απομειώσεις για τους τίτλους το 2012. Αυτό τονίζει το ανώτερο χρηματιστηριακό στέλεχος της Bank of Nw York Mellon, που εδρεύει στο Λονδίνο.

Η εν λόγω εταιρεία σημειώνει ότι είναι αρκετά επιφυλακτική ως προς τα πορτογαλικά ομόλογα, καθώς η κυβέρνηση της χώρας αγωνίζεται ακόμα να εφαρμόσει δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ