Τουρκία: Εκεί όπου τα κορίτσια χάνουν την παιδικότητά τους -Η τραγική ιστορία μίας 14χρονης μητέρας δύο παιδιών - iefimerida.gr

Τουρκία: Εκεί όπου τα κορίτσια χάνουν την παιδικότητά τους -Η τραγική ιστορία μίας 14χρονης μητέρας δύο παιδιών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Θύμα της φρικτής παράδοσης που θέλει τα κοριτσάκια στην Τουρκία να παντρεύονται από την ηλικία ακόμα και των 12 ετών έπεσε μία 14χρονη μητέρα δύο παιδιών, η οποία φέρεται να έβαλε τέλος στη ζωή της.Πρόκειται για την Καντέρ Ερτέν, με καταγωγή από το Σίιρτ η οποία παντρεύτηκε παρά τη θέλησή της σε ηλικία 12 ετών. Πέρυσι απέκτησε δύο παιδιά, ωστόσο, ένα χρόνο μετά έμελλε να τερματίσει τη ζωή της.

Η εισαγγελία του Περβάρι κρίνοντας ως ύποπτο τον θάνατο του κοριτσιού άρχισε έρευνα. Η σορός του κοριτσιού μεταφέρθηκε στην ιατροδικαστική του Ντιγιαρμπακίρ για νεκροψία.Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα «Ταράφ», η οποία ανέδειξε το μείζον θέμα, η οικογένειά της κάνει λόγο για αυτοκτονία.

Το θέμα των παιδιών-νυφών είναι ένα τα προβλήματα που αναμένουν λύση στην Τουρκία. Σύμφωνα με Report που έδωσε το Διεθνές Ίδρυμα Στρατηγικών Ερευνών (USAK), το ποσοστό των αντρών που παντρεύονται σε ηλικία κάτω των 18 είναι 6,9% ενώ το αντίστοιχο ποσοστό των γυναικών είναι 31,7%.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τουρκία γάμος αυτοκτονία κορίτσια
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ