Σαμαράς: Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει πρόωρες εκλογές – Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη - iefimerida.gr

Σαμαράς: Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει πρόωρες εκλογές – Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη

Σαμαράς: Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει πρόωρες εκλογές – Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Καθοριστικούς για την στροφή της Ελλάδας προς το καλύτερο χαρακτηρίζει τους επόμενους μήνες ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.

Ο κ. Σαμαράς, μιλώντας στην αυστριακή εφημερίδα Der Standard τονίζει «Υπάρχουν αρκετές θετικές ενδείξεις ότι έρχεται μια ανάκαμψη, το τέταρτο τρίμηνο του 2013 υπήρξε για πρώτη φορά και πάλι ανάπτυξη, έστω και μικρή, ενώ το 2014 αναμένεται να είναι μεγαλύτερη».

Προσθέτει, ακόμη, πως η κυβέρνηση αναμένει περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού ειδικά έπειτα από τις πρόσφατες επιτυχίες.

Εκτιμά ότι η ανάσχεση της ανεργίας μπορεί να ξεκινήσει εφόσον οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αρχίσουν να κάνουν προσλήψεις, αλλά αυτό δεν φθάνει για την επίτευξη στης στροφής στην Ελλάδα.

Οι εταίροι στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να καταλάβουν πως οι μικρές επιτυχίες μπορούν να καταστραφούν υπό την πίεση του τεράστιου χρέους της χώρας που αντιστοιχεί στο 160% του ΑΕΠ. Ως εκ τούτου τον Απρίλιο, στη βάση των στοιχείων της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας, θα πρέπει να ληφθεί απόφαση για το αν θα δοθούν στην Ελλάδα ελαφρύνσεις στις πληρωμές, όπως είχε αποφασιστεί στην Ευρωομάδα το Νοέμβριο - με την προϋπόθεση ότι η Αθήνα θα έχει εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα μέτρα - και ο κ. Σαμαράς θεωρεί πως είναι καλές οι πιθανότητες, καθώς η Ελλάδα πέτυχε ένα πρωτογενές πλεόνασμα στον προϋπολογισμό ένα χρόνο νωρίτερα από ό, τι σχεδιαζόταν.

Επαναλαμβάνει ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται νέα δάνεια και θα μπορέσει να ανταπεξέλθει με διευκολύνσεις στα επιτόκια και παράταση του χρόνου αποπληρωμής.

Δηλώνει ξεκάθαρα ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η πολιτική σταθερότητα τουλάχιστον μέχρι την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας, το 2015, και επισημαίνει ότι «κανείς δεν θέλει πρόωρες εκλογές», εκτός, όπως σημειώνει η εφημερίδα, από το αριστερό κόμμα ΣΥΡΙΖΑ και τον αρχηγό του Αλέξη Τσίπρα, που όμως δεν θα τους δοθεί η ευκαιρία διότι, όπως τονίζει ο Αντώνης Σαμαράς «η πλειοψηφία των Ελλήνων είναι φιλοευρωπαίοι».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ