Ο Πάπας «έσπασε» την παράδοση -Βάφτισε μωρό ανύπαντρου ζευγαριού [εικόνες] - iefimerida.gr

Ο Πάπας «έσπασε» την παράδοση -Βάφτισε μωρό ανύπαντρου ζευγαριού [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πράξη έκανε τελικά ο Πάπας τα όσα είχε δηλώσει στο παρελθόν σχετικά με τις βαπτίσεις των παιδιών των άγαμων ζευγαριών.Το πρωί της Κυριακής βάφτισε ένα μωρό ενός ανύπαντρου ζευγαριού. Το μυστήριο τελέστηκε στην Καπέλα Σιστίνα, στη Ρώμη με 31 καλεσμένους, κάτω από την περίφημη τοιχογραφία του Μιχαήλ Αγγελου, στην ίδια αίθουσα στην οποία ο Πάπας εξελέγη στις 13 Μαρτίου ως ο πρώτος μη Ευρωπαίος Πάπας τα τελευταία 1.600 χρόνια.

Το όνομα που δόθηκε στο μωρό δεν έχει γίνει γνωστό, καθώς οι γονείς θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία, τόσο των ίδιων, όσο και του παιδιού τους.

Ο Πάπας έχει μιλήσει κατά το παρελθόν και είχε εκφράσει την θετική του στάση, αλλά και την προτροπή του στους καθολικούς ιερείς από τους οποίους είχε ζητήσει να βαπτίζουν τα παιδιά των άγαμων γυναικών, χαρακτηρίζοντας όσους αρνούνται «υποκριτές».

Ο Πάπας «έσπασε» την παράδοση -Βάφτισε μωρό ανύπαντρου ζευγαριού [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Σύμφωνα με το Vatican Network, ο Πάπας είπε: «Εσείς οι γονείς που έχετε ένα αγόρι ή ένα κορίτσι και θέλετε να το βαφτίσετε, αλλά σε λίγα χρόνια θα μπορούσαν να είναι εκείνοι, αυτοί που θα έχουν ένα μωρό για να βαφτίσουν ή ένα εγγόνι... Και έτσι συνεχίζεται η πίστη. Τι σημαίνει αυτό; Θα σας πω απλά αυτό: είστε εκείνοι που μεταδίδετε την πίστη, οι πομποί, έχετε καθήκον να περάσετε την πίστη σε αυτά τα παιδιά. Είναι η πιο όμορφη κληρονομιά που μπορείτε να τους αφήσετε: η πίστη».

Ο Πάπας «έσπασε» την παράδοση -Βάφτισε μωρό ανύπαντρου ζευγαριού [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ