"Το περιβάλλον του έπρεπε να προστατεύει το Λεωνίδα Κύρκο" - iefimerida.gr

"Το περιβάλλον του έπρεπε να προστατεύει το Λεωνίδα Κύρκο"

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για όλους και για όλα μίλησε σήμερα, στον ραδιοφωνικό σταθμό "Βήμα", ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας. Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στο κίνημα "δεν πληρώνω", χαρακτήρισε "μονόδρομο" την έξοδο από το Μνημόνιο, τάχθηκε κατά των αποκρατικοποιήσεων, ενώ δεν παρέλειψε να σχολιάσει τη χθεσινή συνέντευξη του ιστορικού ηγέτη της Ανανεωτικής Αριστεράς, Λεωνίδα Κύρκου...

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος του ΣΥΝ περιέγραψε με τα πιο μελανά χρώματα την κατάσταση στην οικονομία κάνοντας λόγο για «ιδιότυπη» στάση πληρωμών από το Δημόσιο σε συμβασιούχους και ελεύθερους επαγγελματίες και τόνισε ότι η μόνη λύση για έξοδο από την ύφεση είναι η εγκατάλειψη του μνημονίου. «Σίγουρα αποδεικνύεται ότι το Μνημόνιο δεν είναι λύση, διότι γεννά, τροφοδοτεί και αναπαράγει τα ίδια προβλήματα. Είναι πλάνη αυτό που δημιουργήθηκε στον κόσμο πριν από ένα χρόνο, ότι αν δεν μπούμε στο Μνημόνιο θα καταρρεύσουμε και θα πάμε σε στάση πληρωμών. Υπάρχουν εναλλακτικές προοπτικές που μπορεί να ψάξει κανείς», είπε ο κ. Τσίπρας.

Αναφερθείς στο θέμα των αποκρατικοποιήσεων μίλησε για άρον- άρον ξεπούλημα που δεν πρόκειται να σώσει την κατάσταση αλλά που υποθηκεύει το μέλλον των επόμενων γενεών σε λιτότητα και εξάρτηση από ξένους παράγοντες. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στον ΟΠΑΠ λέγοντας ότι πρόκειται για μια από τις πιο κερδοφόρες επιχειρήσεις του ελληνικού Δημοσίου, η αποκρατικοποίηση της οποίας θα είναι ιδιαίτερα ζημιογόνος για τα δημόσια ταμεία. «Είναι μια κερδοφόρος, χρυσογόνος επιχείρηση, με εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο για το ελληνικό Δημόσιο και θέλουν να την εκποιήσουν για 1,5 δις. Μέσα σε τρία χρόνια, το Δημόσιο θα βγάλει από τον ΟΠΑΠ τα χρήματα που ζητάει τώρα για να τον ξεπουλήσει», σημείωσε.

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ έστρεψε και πάλι τα βέλη του κατά της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης λέγοντας ότι: «Στόχος τους είναι να υπάρξει συναίνεση στην εφαρμογή μιας πολιτικής που δεν βρίσκει έδαφος στην κοινωνία» και απορρίπτοντας για μια ακόμα φορά σενάρια περί συνεργασίας με το κυβερνών κόμμα.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στο κίνημα «Δεν πληρώνω». «Δεν συμφωνώ με τη λογική που λέει να μην πληρώνουμε. Ίσα-ίσα, πιστεύω ότι αυτό το κίνημα, όταν καταφέρει – και πιστεύω ότι θα το καταφέρει – νίκες, δηλαδή να απαιτήσει και μειωμένο εισιτήριο και εισιτήριο για τους άνεργους, εκεί θα πρέπει να περιφρουρεί. Γιατί αν τότε δεν πληρώσει κάποιος, το βάρος πηγαίνει σε όλους», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Δεν μπορώ να το ενθαρρύνω ή να το καθοδηγήσω».

Σε ερώτηση σχετικά με τα γεγονότα στην Κερατέα μίλησε για ανικανότητα σχεδιασμού από πλευράς της κυβέρνησης και εξυπηρέτηση συμφερόντων και αναφέρθηκε σε άλλες λύσεις όπως η ανακύκλωση και η κομποστοποίηση των σκουπιδιών κάτι που όπως ισχυρίζεται θα μείωνε έως και 70% τον συνολικό όγκο των αποριμμάτων.

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις του Λεωνίδα Κύρκου ότι «και ο Μουσολίνι ήταν θιασώτης των απολίτικων και λαϊκίστικων κινημάτων ανυπακοής και απειθαρχία» δήλωσε : «Στενοχωριέμαι που ακούω τέτοιες κουβέντες από τον Λεωνίδα Κύρκο. Νομίζω ότι οι κοντινοί του άνθρωποι θα έπρεπε να τον προστατεύουν. Είναι μια ιστορική φυσιογνωμία που δεν χρειάζεται να μπαίνει τόσο έντονα στην κοινωνικοπολιτική αντιπαράθεση των ημερών».

Με πληροφορίες από enet.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ