Το savoir vivre του δημάρχου εκνευρίζει τους Νεοϋορκέζους -Εξαλλοι γιατί δεν τρώει πίτσα με το χέρι - iefimerida.gr

Το savoir vivre του δημάρχου εκνευρίζει τους Νεοϋορκέζους -Εξαλλοι γιατί δεν τρώει πίτσα με το χέρι

Το savoir vivre του δημάρχου εκνευρίζει τους Νεοϋορκέζους -Εξαλλοι γιατί δεν τρώ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πού να ήξερε ο Μπιλ ντε Μπλάσιο πως θα βρει τον μπελά του τρώγοντας. Ο νέος δήμαρχος κατάφερε ήδη να εκνευρίσει τους πολίτες της Νέας Υόρκης με τον πιο απρόσμενο τρόπο. Επειδή έφαγε την πίτσα του με μαχαιροπίρουνο και όχι με τα χέρια!

Το... σκάνδαλο ξέσπασε όταν κυκλοφόρησε μία φωτογραφία του ντε Μπλάσιο από γεύμα. Ο δήμαρχος είχε παραγγείλει πίτσα με μοτσαρέλα, αλλά του βγήκε... ξινή. Ο ίδιος θεώρησε φυσιολογικό να φάει το γεύμα του χρησιμοποιώντας πιρούνι και μαχαίρι, αλλά η κίνησή του προκάλεσε θύελλα ειρωνικών σχολίων και... καταγγελιών στο Twitter.

Αυτό γιατί η κίνησή του θεωρείται απαγορευτική στη Νέα Υόρκη, μια και οι κάτοικοι του «Μεγάλου μήλου» πιστεύουν πως η πίτσα δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να τρώγεται με άλλο τρόπο πέρα από τον παραδοσιακό: διπλώνοντας το κομμάτι και τρώγοντας με τα χέρια.

Το ζήτημα θεωρήθηκε τόσο σοβαρό, που ο ντε Μπλάσιο αναγκάστηκε να δικαιολογηθεί στους ψηφοφόρους του. Ο ιταλοαμερικανικής καταγωγής πολιτικός εξήγησε πως τρώει πίτσα όπως οι Ιταλοί, δηλαδή ξεκινά με το μαχαίρι και το πιρούνι, αλλά στη συνέχεια χρησιμοποιεί τα χέρια του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ