265 άλογα για το Seat Leon Cupra. Αν δεν φτάνουν υπάρχουν και 280 - iefimerida.gr

265 άλογα για το Seat Leon Cupra. Αν δεν φτάνουν υπάρχουν και 280

265 άλογα για το Seat Leon Cupra. Αν δεν φτάνουν υπάρχουν και 280
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στη Γενεύη, στις αρχές Μαρτίου, θα παρουσιαστεί τελικά η κορυφαία σπορ έκδοση του νέου Seat Leon, η Cupra. Η οποία σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν της εμφανίζεται σαφώς πιο πολυσυλλεκτική, μιας και δεν είναι διαθέσιμη σε μία αλλά σε 4 συνολικά παραλλαγές.

Όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες τα αμαξώματα είναι δύο, το πεντάθυρο και το τρίθυρο SC, ενώ δύο είναι και οι εκδοχές του TSI των 2.000 κυβικών που χρησιμοποιείται: η βασική αποδίδει 265 ίππους και η πιο δυνατή 280.

Στην ισχυρότερή του εκδοχή το κορυφαίο Leon λέγεται Cupra 280 και ξεχωρίζει από τις ζάντες των 19 ιντσών και τους μαύρους καθρέφτες. Στην έκδοση των 265 ίππων οι ζάντες είναι 18άρες, ενώ όλα τα Cupra έχουν ειδικά σχεδιασμένους προφυλακτήρες, ενεργή ανάρτηση, ηλεκτρονικό μπλοκέ διαφορικό, προσαρμοζόμενη υποβοήθηση για το σύστημα διεύθυνσης, προβολείς LED, σπορ σύστημα πέδησης με κόκκινες δαγκάνες και 4 προγράμματα λειτουργίας μέσω του διακόπτη Cupra Drive. Στο εσωτερικό αντίστοιχα υπάρχουν μπάκετ καθίσματα και οι πάντα απαραίτητες σπορ λεπτομέρειες που δίνουν τον τόνο.

Και οι δύο εκδόσεις του 2.0 TSI συνδυάζονται είτε με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων είτε με αυτόματο DSG με 7, ενώ το 0-100 είναι υπόθεση το πολύ 5,9 δευτερολέπτων. Η τελική είναι παντού (ηλεκτρονικά) περιορισμένη στα 250, ενώ από πλευράς κατανάλωσης η Seat ανακοινώνει τιμές από 6,4 έως και 6,6 λίτρα (εξαρτάται από το αμάξωμα και την ισχύ), οι οποίες επιτυγχάνονται και με τη βοήθεια του στάνταρ συστήματος start stop.

265 άλογα για το Seat Leon Cupra. Αν δεν φτάνουν υπάρχουν και 280 | iefimerida.gr 0
265 άλογα για το Seat Leon Cupra. Αν δεν φτάνουν υπάρχουν και 280 | iefimerida.gr 1
265 άλογα για το Seat Leon Cupra. Αν δεν φτάνουν υπάρχουν και 280 | iefimerida.gr 2
265 άλογα για το Seat Leon Cupra. Αν δεν φτάνουν υπάρχουν και 280 | iefimerida.gr 3
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ