Βενιζέλος: Ευκαιρία η προεδρία για να προβάλει η Ελλάδα το κανονικό της πρόσωπο - iefimerida.gr

Βενιζέλος: Ευκαιρία η προεδρία για να προβάλει η Ελλάδα το κανονικό της πρόσωπο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ως ευκαιρία για να προβάλει το κανονικό της πρόσωπο και το γεγονός ότι είναι ισότιμο μέλος της ευρωζώνης χαρακτήρισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος την ελληνική προεδρία.

Οπως τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, στην ομιλία του κατά την τελετή έναρξης, αυτή η ευκαιρία έρχεται έπειτα από τη σκληρή εμπειρία της κρίσης που βιώνει ο ελληνικός λαός και τη συχνά άδικη διεθνή συζήτηση για την Ελλάδα.

Επισημαίνοντας πως η ελληνική προεδρία θα είναι αφιερωμένη στις μεγάλες ευρωπαϊκές προτεραιότητες, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε πως σε εθνικό επίπεδο θα αναδείξει το κυρίαρχο μέλημα της χώρας, δηλαδή τη «στροφή προς την οριστική έξοδο από την κρίση και το μνημόνιο και η επιστροφή στην "κανονικότητα" μιας χώρας-μέλους της Ένωσης και της ζώνης του ευρώ, δημοσιονομικά σταθερής, χρηματοοικονομικά ασφαλούς, αναπτυξιακά ανταγωνιστικής, κοινωνικά συνεκτικής, δημοκρατικά ισχυρής, εθνικά υπερήφανης».

Αναλύοντας τις βασικές πολιτικές προτεραιότητες της Ελληνικής Προεδρίας, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ανέφερε πως είναι:
1. Η ανάπτυξη, η απασχόληση και η διαφύλαξη της κοινωνικής διάστασης της Ευρώπης, με κορυφαίο ζήτημα την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων.
2. Η ολοκλήρωση των θεσμών οικονομικής διακυβέρνησης της Ένωσης και της ευρωζώνης, κυρίως μέσω μιας Τραπεζικής Ένωσης που αίρει εσωτερικές ανισότητες και εγγυάται τις καταθέσεις και τις ίσες δυνατότητες πρόσβασης των επιχειρήσεων σε πηγές χρηματοδότησης.
3. Η προστασία των ευρωπαϊκών συνόρων και η διαχείριση των μεταναστευτικών ροών, που είναι αφενός μεν κορυφαία ανθρωπιστική προτεραιότητα, αφετέρου δε κρίσιμο ζήτημα ασφάλειας για όλη την Ευρώπη και όχι μόνο για χώρες που βρίσκονται στα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης, χώρες παράκτιες και ιδίως μεσογειακές, όπως η Ελλάδα.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ