Συνελήφθη 30χρονος στο Μαρούσι για διακίνηση, μέσω διαδικτύου, παιδικού πορνογραφικού υλικού - iefimerida.gr

Συνελήφθη 30χρονος στο Μαρούσι για διακίνηση, μέσω διαδικτύου, παιδικού πορνογραφικού υλικού

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στη σύλληψη ενός 30χρονου στο Μαρούσι, προχώρησε η Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για κατοχή και διακίνηση παιδικού πορνογραφικού υλικού, μέσω διαδικτύου.

Σύμφωνα με τα Νέα, συνελήφθη χθες το πρωί ένας 30χρονος ο οποίος κατείχε και διακινούσε μέσω διαδικτύου σκληρό παιδικό πορνογραφικό υλικό.

Τα στοιχεία του ταυτοποιήθηκαν και η δράση του αυτή επιβεβαιώθηκε με τη χρήση ειδικού λογισμικού προγράμματος εντοπισμού χρηστών που διακινούν τέτοια αρχεία, μετά και από την έκδοση σχετικών διατάξεων από τις εισαγγελικές Αρχές για άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Από τη διαδικτυακή αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι για χρονικό διάστημα άνω του ενός μήνα, με τη χρήση 5 διαφορετικών και μοναδικών ΙP διευθύνσεων, ο συλληφθείς κατείχε και διακινούσε μέσω ειδικών προγραμμάτων διαμοιρασμού αρχείων στο διαδίκτυο τουλάχιστον 134 αρχεία παιδικού πορνογραφικού υλικού.

Σε έρευνα στο σπίτι του στο Μαρούσι, κατασχέθηκαν δύο εσωτερικοί σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικοί υπολογιστές και ισάριθμοι εξωτερικοί σκληροί δίσκοι στους οποίους βρέθηκαν πλήθος αρχείων υλικού πορνογραφίας ανηλίκων.

Τα κατασχεθέντα θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, για εργαστηριακές εξετάσεις. Ο 30χρονος οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ