Δυσάρεστη πρωτιά για την Ελλάδα -Καλπάζει η ανεργία (27,4%), σύμφωνα με την Eurostat - iefimerida.gr

Δυσάρεστη πρωτιά για την Ελλάδα -Καλπάζει η ανεργία (27,4%), σύμφωνα με την Eurostat

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια δυσάρεστη, αλλά αναμενόμενη, πρωτιά για την Ελλάδα, εντός της ΕΕ, καταγράφει η Eurostat για τον Σεπτέμβριο του 2013.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα, η Ελλάδα εμφανίζει τα υψηλότερα επίπεδα ανεργίας στην Ε.Ε.

Σύμφωνα με την κοινοτική στατιστική υπηρεσία, το ποσοστό ανεργίας στη χώρα μας διαμορφώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2013 στο 27,4% και είναι το υψηλότερο μεταξύ των κρατών - μελών.

Στην Ευρωζώνη συνολικά το ποσοστό ανεργίας διαμορφώθηκε στο 12,1% τον Νοέμβριο, παραμένοντας για άλλον ένα μήνα σταθερό στα επίπεδα του περασμένου Απριλίου. Στην Ε.Ε.-28 η ανεργία παρέμεινε σταθερή στο 10,9%.

Και στις δύο ζώνες, πάντως, τα ποσοστά σημείωσαν άνοδο σε σχέση με τον Νοέμβριο του 2012, όταν είχαν διαμορφωθεί στο 11,8% και στο 10,8%, αντίστοιχα.

Η Eurostat εκτιμά ότι οι άνεργοι στην Ε.Ε.-28 ανήλθαν σε 26,553 εκατομμύρια, εκ των οποίων τα 19,241 εκατομμύρια αφορούν την Ευρωζώνη.

Τα κράτη - μέλη με το χαμηλότερο ποσοστό ανεργίας είναι η Αυστρία (4,8%), η Γερμανία (5,2%) και το Λουξεμβούργο (6,1%), ενώ τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας παρατηρούνται στην Ελλάδα (27,4% τον Σεπτέμβριο του 2013) και την Ισπανία (26,7%).

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ευρωζώνη Eurostat Eurostat ανεργία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ