H Nissan θα φτιάχνει μαύρα ταξί για το Λονδίνο - iefimerida.gr

H Nissan θα φτιάχνει μαύρα ταξί για το Λονδίνο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

H Nissan αποδεικνύεται πολύ δυνατός παίχτης στην παγκόσμια αγορά των ταξί, καθώς με όπλο το μικρό της πολυμορφικό NV200 θα δηλώνει το παρόν τόσο στα cab της Νέας Υόρκης όσο και στα μαύρα ταξί του Λονδίνου.

Για τα τελευταία παρουσίασε στις πρώτες μέρες του νέου χρόνου μια ειδική, φυσικά σε μαύρο χρώμα, έκδοση του MPV της. Η οποία έχει στρογγυλούς προβολείς και μια ειδικά σχεδιασμένη μάσκα, προκειμένου το σύνολο να παραπέμπει, όσο είναι αυτό δυνατό, στα κλασικά ταξί της βρετανικής πρωτεύουσας. Τα οποία κατασκευάζει η παραδοσιακή αγγλική εταιρεία LTC, που μετά τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπισε ανήκει πλέον στο όμιλο της Geely.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό του ταξί Λονδίνου αλά Nissan –φτιάχνονται στην Ισπανία και οι απαραίτητες μετατροπές γίνονται στη Μεγάλη Βρετανία- είναι η εξαιρετικά μικρή διάμετρος στροφής των μόλις 7,6 μέτρων, προκειμένου να στρίβει και να κάνει μανούβρες και στα πιο στενά δρομάκια. Από κει και πέρα ο χώρος του οδηγού διαχωρίζεται εμφανώς από αυτόν των επιβατών, ενώ η πρόσβαση στα αναπηρικά αμαξίδια είναι ιδιαίτερα εύκολη.

Ο κινητήρας είναι ένας 1.600 βενζίνης που συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο και σύμφωνα με την ιαπωνική εταιρεία είναι σαφώς πιο οικονομικός και καθαρός από τους diesel προδιαγραφών Euro4 των σύγχρονων TX4 της LTC, η οποία ήδη εξελίσσει τη νέα τους, πιο καθαρή και πιο οικονομική, εκδοχή. Η Nissan από την άλλη προγραμματίζει για το 2015 το ηλεκτρικό e-NV200.

Ενδεικτικό πάντως της σημασίας που δίνουν οι Άγγλοι στα ταξί της πρωτεύουσάς τους είναι ότι στο σχεδιασμό του Nissan NV200 για το Λονδίνο συμμετείχε ενεργά και το γραφείο του δημάρχου της πόλης Boris Johnson: το 2012, όταν είχε εκδηλωθεί το ενδιαφέρον της μεγάλης ιαπωνικής εταιρείας, που πάντως κατασκευάζει αρκετά από τα μοντέλα της στη Μεγάλη Βρετανία, είχε κάνει συγκεκριμένες προτάσεις για την αισθητική και τη διαμόρφωσή τους.

H Nissan θα φτιάχνει μαύρα ταξί για το Λονδίνο | iefimerida.gr 0
H Nissan θα φτιάχνει μαύρα ταξί για το Λονδίνο | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ