Αφαντος ο Ξηρός και στην κυβέρνηση τσακώνονται για τις άδειες των κρατουμένων - iefimerida.gr

Αφαντος ο Ξηρός και στην κυβέρνηση τσακώνονται για τις άδειες των κρατουμένων

Αφαντος ο Ξηρός και στην κυβέρνηση τσακώνονται για τις άδειες των κρατουμένων
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επρεπε να αποδράσει ένα από τα πιο σκληρά μέλη της 17 Νοέμβρη που συμμετείχε σε εκτελέσεις για να τεθεί και πάλι το ζήτημα χορήγησης αδειών σε κρατούμενους, αφού όπως προέκυψε δεν ήταν μόνο ο Χριστόδουλος Ξηρός που έπαιρνε άδειες, αλλά και τα υπόλοιπα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης. Εκτός από του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου και Δημήτρη Κουφοντίνα και ο 58χρονος Βασίλης Τζωρτζάτος, παίρνει άδειες, ο 46χρονος Ηρακλής Κωστάρης παίρνει εκπαιδευτικές άδειες καθώς σπουδάζει Πληροφορική, ενώ ο 51χρονος Σάββας Ξηρός νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της Λάρισας.Ο Χριστόδουλος Ξηρός είχε πυρπόλησε το κελί του και όμως του έδωσαν άδεια

Ενδεικτικό του αλαλούμ που επικρατεί με τις άδειες είναι όπως αναφέρει το ΒΗΜΑ πως ενώ ο Χριστόδουλος Ξηρός είχε υποπέσει σε σοβαρό πειθαρχικό παράπτωμα, αφού στις αρχές Φεβρουαρίου 2011 πυρπόλησε το κελί του διαμαρτυρόμενος με αυτό τον τρόπο για την άρνηση της διοίκησης των φυλακών Κορυδαλλού να τον απομακρύνει από τα υπόγεια κελιά της ειδικής πτέρυγας, όπου κρατούνται οι καταδικασθέντες ως μέλη της 17Ν, πήρε άδεια.

Το αίτημα του Χριστόδουλου Ξηρού, που είχε υποβληθεί εγγράφως στις 27 Οκτωβρίου 2010, ήταν να απομακρυνθεί από τα υπόγεια κελιά της ειδικής πτέρυγας. Στο έγγραφο γινόταν επίκληση της προβληματικής κατάστασης της υγείας του – πάσχει από ιδιοπαθή κνίδωση που πολύ συχνά προκαλεί και αλλεργικά σοκ.

Σύμφωνα με το Εθνος ο καταδικασμένος για τη συμμετοχή στη 17 Νοέμβρη είχε καταφέρει να πάρει συνολικά 7 άδειες σε διάστημα 16 μηνών. Μάλιστα αυτό που προκαλεί ακόμα μεγαλύτερη εντύπωση είναι πως το τελευταίο του αίτημα υπεγράφη την επομένη του τρομοκρατικού χτυπήματος στο Χαλάνδρι.

Ωστόσο ο συνήγορος του Φραγκίσκος Ραγκούσης επεσήμανε ότι σχετικά με τις άδειες που έπαιρνε ο Ξηρός ότι είχε τις προϋποθέσεις. «Απλά είχε πει ότι δεν θα προκαλέσει με δηλώσεις του ή θέσεις του κατά την άδειά του. Η παραβίαση της άδειάς του είναι πλημμέλημα, έγινε συνειδητά και είναι μία πολιτική απόφαση».

Κεδίκογλου: Να αποδοθούν ευθύνες για την απόδραση Ξηρού

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου μιλώντας στο MEGA έκανε λόγο για «δυσάρεστη κατάληξη της χορήγησης άδειας σε έναν κρατούμενο καταδικασμένο τρομοκράτη. Aπό εκεί και πέρα, πρέπει να διερευνηθεί και το πώς έγινε αυτό και να αποδοθούν ευθύνες και βέβαια να εντοπιστεί εκ νέου ο καταζητούμενος πλέον τρομοκράτης».

Παράλληλα πρόσθεσε πως ο Αντώνης Σαμαράς έχει ζητήσει να αλλάξει ο τρόπος χορήγησης των αδειών στους κρταούμενους. «Ο πρωθυπουργός έχει πάρει τη θέση ότι πρέπει να αλλάξει ο τρόπος χορήγησης των αδειών έτσι όπως γίνεται από το Συμβούλιο των Φυλακών με συγκεκριμένους ανθρώπους οι οποίοι δεν αλλάζουν. Κανονικά θα πρέπει να υπάρχει για παράδειγμα μια εκ περιτροπής συμμετοχή σε αυτό το συμβούλιο, να μην είναι σταθερά τα ίδια πρόσωπα...» πρόσθεσε ο κ.Κεδίκογλου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ