Κι όμως η Αστυνομία από τον Ιούνιο προειδοποιούσε με έγγραφο: Κρατούμενοι με άδεια συμμετέχουν στην βαρύνουσα εγκληματικότητα - iefimerida.gr

Κι όμως η Αστυνομία από τον Ιούνιο προειδοποιούσε με έγγραφο: Κρατούμενοι με άδεια συμμετέχουν στην βαρύνουσα εγκληματικότητα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για τον κίνδυνο φυγής επικίνδυνων κρατουμένων που έχουν το δικαίωμα αδειών, και μάλιστα για τη συμμετοχή τους σε εγκληματικές πράξεις προειδοποιούσε με σαφήνεια η Διεύθυνση Ασφάλειας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, σύμφωνα με έγγραφο που αποκαλύπτουν σήμερα τα Νέα.

Στο έγγραφο που είχε σταλεί τον Ιούνιο, αναφέρεται κατά λέξη: «Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στην υπηρεσία μας στοιχεία, ικανός αριθμός κρατουμένων που λαμβάνουν άδεια δεν επιστρέφουν στα σωφρονιστικά καταστήματα μετά τη λήξη αυτής και εξακολουθούν να συμμετέχουν ενεργά στη βαρύνουσα εγκληματικότητα, γεγονός που επιβαρύνει ιδιαίτερα τη δημόσια ασφάλεια τη χώρας επηρεάζουν σε αριθμό πολλαπλάσιο του αριθμού της την εγκληματικότητα) και την επιχειρησιακή δράση της ΕλληνικήςΑστυνομίας (σπατάλη ανθρώπινων πόρων και μέσων επί μακρό χρονικό διάστημα για τον εντοπισμό και την ε νέου σύλληψή τους), ενώ κλονίζει το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών».

Το έγγραφο αυτό απευθυνόταν στις δικαστικές αρχές και στο υπουργείο Δικαιιοσύνης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ