Ανατριχιαστικές αρχαίες Ρωμαϊκές μάσκες νεκρών αναβιώνουν χάρη σε Αμερικανούς ερευνητές - iefimerida.gr

Ανατριχιαστικές αρχαίες Ρωμαϊκές μάσκες νεκρών αναβιώνουν χάρη σε Αμερικανούς ερευνητές

Ανατριχιαστικές αρχαίες Ρωμαϊκές μάσκες νεκρών αναβιώνουν χάρη σε Αμερικανούς ερ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πριν από περίπου 2.000 χρόνια, οι αρχαίοι Ρωμαίοι είχαν μία -μάλλον ανατριχιαστική- μέθοδο, προκειμένου στις κηδείες να παρευρίσκονται όλα τα πρόσωπα των ευγενών οικογενειών. Αποτύπωναν τα πρόσωπα των νεκρών σε κέρινες μάσκες τις οποίες φορούσαν ηθοποιοί.

Τις μάσκες αυτές αναβίωσαν πρόσφατα ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Κορνέλ και τις παρουσίασαν στο ετήσιο συνέδριο του Αρχαιολογικού Ινστιτούτου των ΗΠΑ, το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Δεδομένου ότι το κερί είναι ένα μάλλον ευαίσθητο και ασταθές υλικό, οι πραγματικές μάσκες που κατασκευάζονταν με αρχαίο κερί μέλισσας βρίσκονται σε προστατευτική προθήκη στο Πανεπιστήμιο και οι ερευνητές επέλεξαν να αναπαραστήσουν τις μάσκες εκ νέου με κερί για να τις μελετήσουν.

Οπως εξηγούν οι ερευνητές, οι Αρχαίοι Ρωμαίοι ήταν πολύ δεμένοι συναισθηματικά με τις μάσκες των προγόνων τους, οι οποίες συνήθως κατασκευάζονταν όταν το άτομο ήταν ακόμη εν ζωή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ