Ο Κινέζος μεγιστάνας των κατεδαφίσεων που θέλει να αγοράσει τους New York Times -Δεν του αρέσουν όπως είναι - iefimerida.gr

Ο Κινέζος μεγιστάνας των κατεδαφίσεων που θέλει να αγοράσει τους New York Times -Δεν του αρέσουν όπως είναι

Ο Κινέζος μεγιστάνας των κατεδαφίσεων που θέλει να αγοράσει τους New York Times
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν τον πιστεύουν, αλλά εκείνος το λέει και το ξαναλέει. Ο Τσεν Γκουανγκμπιάο εκνευρίζεται. Ο Κινέζος δηλώνει πως θέλει να αγοράσει τους New York Times, αλλά κανείς δεν τον παίρνει στα σοβαρά. Ισως επειδή η δουλειά του είναι... καταστροφική και όχι δημιουργική. Εχει γίνει εκατομμυριούχος κατεδαφίζοντας κτίρια και πουλώντας τα μπάζα.

Τις τελευταίες ημέρες ο άνδρας που είναι γνωστός στην Κίνα ως ο «βασιλιάς των κατεδαφίσεων», σύμφωνα με το Time, δηλώνει διαρκώς πως θέλει να αγοράσει τους New York Times. «Πολλοί νομίζουν ότι αστειεύομαι. Για αυτό και ο εκπρόσωπος της εφημερίδας αρνήθηκε να σχολιάσει τη φήμη. Εχω σαστίσει. Γιατί θεωρούν φήμη την πρόθεση ενός Κινέζου επιχειρηματία να αγοράσει μία αμερικανική εφημερίδα;», είπε ο Γκουανγκμπιάο και πρόσθεσε: «Είμαι ανορθόδοξος, αλλά δεν παίζω παιχνίδια. Παρακαλώ, μην το βλέπετε σαν αστείο». Βέβαια ο εκδότης της εφημερίδας απάντησε πως δεν αναζητούν αγοραστές, αλλά αυτό δεν πτοεί τον Γκουανγκμπιάο.

Ο ίδιος εκτιμά πως η αξία των New York Times είναι περίπου ένα δισ. δολάρια. Βέβαια, παραδέχεται ότι αυτό το ποσό είναι πάνω από τις δυνάμεις του, αλλά ισχυρίζεται πως έπεισε έναν επιχειρηματία από το Χονγκ Κονγκ να βάλει 600 εκατ. δολάρια. «Ενα τέτοιο ποσό σε μετρητά δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο στο χώρο των ΜΜΕ που περνά κρίση», τόνισε με νόημα ο φιλόδοξος Κινέζος κατεδαφιστής, που πρόσθεσε τη φράση που συχνά χρησιμοποιούν όσοι είναι σίγουροι πως τα χρήματα ανοίγουν όλες τις πόρτες. «Ολα μπορούν να αγοραστούν στη σωστή τιμή».

Οι New York Times έχουν ποντάρει πολλά στην κινέζικη αγορά, δημιουργώντας ακόμη και ιστοσελίδα σε αυτή τη γλώσσα. Αλλά τόσο η εφημερίδα όσο και η ιστοσελίδα έχουν «μπλοκαριστεί» στην Κίνα μετά από ένα ρεπορτάζ για το πώς πλούτισε η οικογένεια του πρώην πρωθυπουργού, Γουέν Γιαμπάο. Οσο οι New York Times συνέχισαν να αποκαλύπτουν τις ζωές επιφανών πολιτικών της Κίνας, τόσο οι δημοσιογράφοι της με έδρα την Κίνα άρχισαν να παρενοχλούνται, με διάφορους τρόπους.

Ο επίδοξος αγοραστής βέβαια δεν τα βλέπει με καλό μάτι όλα αυτά. Οπως δήλωσε, η παράδοση και το στυλ της συγκεκριμένης εφημερίδας δεν της επιτρέπει να καλύπτει αντικειμενικά τα όσα συμβαίνουν στην Κίνα. «Αν την αγοράσω, όλα αυτά θα αλλάξουν», είπε ο μεγιστάνας των μπάζων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ new york times ειδήσεις Κινέζος μεγιστάνας
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ