Στο νοσοκομείο με εγκεφαλική αιμορραγία ο πρώην ηγέτης της κεντροαριστεράς Πιερλουίτζι Μπερσάνι [εικόνες] - iefimerida.gr

Στο νοσοκομείο με εγκεφαλική αιμορραγία ο πρώην ηγέτης της κεντροαριστεράς Πιερλουίτζι Μπερσάνι [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ωρες αγωνίας για τον πρώην επικεφαλής του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος της Ιταλίας Πιερλουίτζι Μπερσάνι, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ματζιόρε της πόλης Πάρμα με εγκεφαλική αιμορραγία.Ο 62χρονος Μπερσάνι υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση, η οποία σύμφωνα με το πρώτο ιατρικό ανακοινωθέν ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Ωστόσο, οι γιατροί εμφανίζονται ιδιαίτερα επιφυλακτικοί υποστηρίζοντας πως πρέπει να περάσουν 72 ώρες για να αποφύγει τον κίνδυνο.

«Από τεχνικής απόψεως η επέμβαση πέτυχε αλλά θα πρέπει να περιμένουμε εβδομήντα δυο ώρες για να μπορούμε να πούμε ότι η ζωή του δεν διατρέχει κίνδυνο», δήλωσαν οι γιατροί του νοσοκομείου της πόλης Πάρμα στο οποίο εγχειρίστηκε ο Ιταλός πολιτικός.

«Δεν θεωρούμε πιθανό να υπάρξει κάποια μόνιμη βλάβη, αλλά ο κίνδυνος, τώρα, είναι να παρουσιαστεί ισχαιμία», τόνισε ο χειρουργός Ερμάννο Τζομπέλλι. Την συμπαράσταση στην οικογένεια του Μπερσάνι και τις ευχές τους, θέλησαν να αποστείλουν, μεταξύ των άλλων, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, ο Ιταλός πρόεδρος της Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι και ο νέος επικεφαλής των «Δημοκρατικών» Ματτέο Ρέντσι.

Στο νοσοκομείο με εγκεφαλική αιμορραγία ο πρώην ηγέτης της κεντροαριστεράς Πιερλουίτζι Μπερσάνι  [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Ο πρώην επικεφαλής των «Δημοκρατικών» (ο οποίος παραιτήθηκε του αξιώματός του τον περασμένο Απρίλιο, μετά τις ανεπιτυχείς προσπάθειες να σχηματίσει κυβέρνηση) ένιωσε έντονη δυσφορία το πρωί της Κυριακής και μετά από λίγο μετέβη στο τμήμα πρώτων βοηθειών του νοσοκομείου της πόλης Πιατσέντσα μαζί με τη σύζυγό του και τον αδελφό του.

Στο νοσοκομείο με εγκεφαλική αιμορραγία ο πρώην ηγέτης της κεντροαριστεράς Πιερλουίτζι Μπερσάνι  [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Οι γιατροί, αφού τον υπέβαλαν σε αξονική τομογραφία και διέγνωσαν την εγκεφαλική αιμορραγία, αποφάσισαν τη μεταφορά του στο νοσοκομείο της Πάρμα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ