Σε αγώνα δρόμου η κυβέρνηση για τις επενδύσεις - iefimerida.gr

Σε αγώνα δρόμου η κυβέρνηση για τις επενδύσεις

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Έναν πραγματικό αγώνα ταχύτητας κάνουν στην κυβέρνηση, αλλά και στην ΕΕ, για να «τρέξουν» τις επενδύσεις στο πλαίσιο του νέου πακέτου διάσωσης της Ελλάδας. Για το λόγο αυτό, έγινε χθες σύσκεψη με τη συμμετοχή των Ε. Βενιζέλου, Δ. Ρέππα, Μ. Χρυσοχοΐδη με αντικείμενο την προώθηση των έργων στον τομέα των υποδομών και των αυτοκινητοδρόμων, ενώ σήμερα στις 10.00 θα συνεδριάσει η κυβερνητική επιτροπή και αμέσως μετά, στις 2, το υπουργικό συμβούλιο.

Χαρακτηριστικό της κυβερνητικής υπερδραστηριότητας είναι και το πλήθος των νομοσχεδίων που αναμένεται να συζητηθούν στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο, τα οποία δεν περιορίζονται στον οικονομικό τομέα. Αναλυτικότερα, η ατζέντα του υπουργικού συμβουλίου της Πέμπτης περιλαμβάνει τα εξής:

- Ενημέρωση από τον κ. Βενιζέλο και απόφαση για την αναδιάρθρωση φορέων του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

- Ενημέρωση, επίσης από τον υπουργό Οικονομικών, και απόφαση για ιδιωτικοποιήσεις

- Σχέδιο νόμου του υπουργείου Δικαιοσύνης για την εκδίκαση πράξεων διαφθοράς πολιτικών και κρατικών αξιωματούχων, υποθέσεων μεγάλου κοινωνικού ενδιαφέροντος και μείζονος δημοσίου συμφέροντος.

- Σχέδιο νόμου του υπουργείου Παιδείας «Πρώτα ο Μαθητής - Πρώτα η Σχολική Μονάδα - Νέα Διοίκηση για το Νέο Σχολείο»

- Σχέδιο νόμου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τη σύσταση και λειτουργία Επικουρικής Ακτοφυλακής

- Σχέδιο νόμου του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τη βελτίωση της Ρυθμιστικής Διακυβέρνησης,

Επίσης, στην συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της Πέμπτης αναμένεται να συζητηθούν και η προεπιλογή Συμβούλων της Επικρατείας για την πλήρωση της κενής θέσης Αντιπροέδρου του ΣτΕ, καθώς και η προεπιλογή Αρεοπαγιτών για την πλήρωση της κενής θέσης Αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου, ενώ ο υπουργός Υγείας κ. Α. Λοβέρδος θα ενημερώσει για την πρόοδο της διαδικασίας συγχώνευσης του ΕΟΦ με τον ΕΦΕΤ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ