Προσπάθεια Αδωνι να πέσουν οι τόνοι για το 25ευρω: Δεν θέλω καμία κόντρα με ΠΑΣΟΚ - iefimerida.gr

Προσπάθεια Αδωνι να πέσουν οι τόνοι για το 25ευρω: Δεν θέλω καμία κόντρα με ΠΑΣΟΚ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν θέλω να έχω καμία κόντρα με το ΠΑΣΟΚ, δήλωσε ο υπουργός Υγείας για το επίμαχο μέτρο του εισιτηρίου των 25 ευρώ στα νοσοκομεία και για μία ακόμη φορά επανέλαβε ότι πρόκειται για ψηφισμένο νόμο ο οποίος μάλιστα δεν προέβλεπε καμία απολύτως εξαίρεση. Προηγήθηκε νέα ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ για το θέμα στην οποία καλούσε με νόημα τον κ. Γεωργιάδη να αναζητήσει «τα ισοδύναμα» του μέτρου στα «Ζάππεια που χάθηκαν».

«Δεν έχω απολύτως καμία κόντρα με το ΠΑΣΟΚ και δε θέλω να έχω. Το ΠΑΣΟΚ είναι κυβερνητικός μας εταίρος και τους ευχαριστώ για τη στήριξη που δίνει στην κυβέρνηση», ανέφερε ο Αδωνις Γεωργιάδης, κληθείς να σχολιάσει τις αντιδράσεις του ΠΑΣΟΚ.

Ο υπουργός επανέλαβε ότι πρόκειται περί ψηφισμένου νόμου, ο οποίος όμως δεν προέβλεπε καμία απολύτως εξαίρεση, αλλά ήταν ένα μέτρο που αυτόματα θα λειτουργούσε από την 1/1/14, οριζόντια και καθολικά και θα έπρεπε να βαρύνει τους πάντες.

«Με δική μας απόφαση», όμως, υπογράμμισε, «μετά από διαπραγμάτευση με την Τρόικα, προχωρήσαμε σε εξαιρέσεις από το καθολικό μέτρο», εξηγώντας ότι εξαιρούνται από την καταβολή των 25 ευρώ οι χρονίως πάσχοντες, οι άποροι, οι άνθρωποι με ειδικές ανάγκες και με ποσοστό αναπηρίας άνω του 80% κ.λπ.».

Είχε προηγηθεί σκληρή ανακοίνωση της Χαριλάου Τρικούπη για τον υπουργό Υγείας με αφορμή τη δήλωσή του ότι η διαμάχη για το 25ευρω «είναι για τρίχες» και την πρόκληση του κ. Γεωργιαξη προς το ΠΑΣΟΚ να προτείνει ισοδύναμα μέτρα για την αντικατάσταση του εισιτηρίου στα νοσοκομεία.

Υπενθυμίζοντας ότι είχε εκφράσει προ πολλού τις ενστάσεις του για την καθολική και οριζόντια εφαρμογή του μέτρου, το ΠΑΣΟΚ τονίζει μεταξύ άλλων:

«Όταν λέμε ότι η κατάσταση στην Οικονομία βελτιώνεται, ότι υπάρχει σημαντικό πρωτογενές πλεόνασμα και ότι το 2014 είναι χρονιά αποκατάστασης αδικιών είναι πρέπει να το εννοούμε και απόλυτα...Τα "ισοδύναμα" που επικαλείται ο κ.υπουργός ας ψάξει να τα βρει σε κάποια από τα "Ζάππεια" που χάθηκαν» και «όταν δηλώνει δημοσίως ότι η διαμάχη του 25ευρου είναι "για τρίχες", ας σκεφτεί το πόσο "τρίχες" θα το θεωρήσει ένας άνεργος, ένας φτωχός που έχει ανάγκη».

Το ΠΑΣΟΚ δηλώνει τέλος, ότι θα επιμείνει στην απόσυρση του 25ευρου αναλαμβάνοντας όλες τις σχετικές πρωτοβουλίες και στην κυβέρνηση και μετά στη Βουλή, καθώς επίσης ότι θα επαναφέρει και θα επιμείνει στην ψήφιση της τροπολογίας που είχε πρόσφατα υποβάλει, για τους ανάπηρους, τους ανασφάλιστους που δεν έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, και τους υπερήλικες που δεν δικαιούνται σύνταξη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ