Στις ΗΠΑ μπορεί να παγώνουν, στη Ρωσία όμως είχαν το θερμότερο Δεκέμβρη στη ιστορία - iefimerida.gr

Στις ΗΠΑ μπορεί να παγώνουν, στη Ρωσία όμως είχαν το θερμότερο Δεκέμβρη στη ιστορία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ώρα που στις ΗΠΑ οι βορειοανατολικές Πολιτείες βιώνουν ένα από τα ισχυρότερα κύματα ψύχους των τελευταίων ετών, με πολικές θερμοκρασίες και χινοθύελλες, στη Ρωσία είχαν το θερμότερο Δεκέμβριο όλων των εποχών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ρωσικό Κέντρο Μετεωρολογίας, η Ρωσία κατέγραψε το 2013 τον πιο Δεκέμβριο απο την έναρξη των μετεωρολογικών καταγραφών το 1891.

Βάσει των υπολογισμών των ερευνητών, η μέση θερμοκρασία στο βόρειο ημισφαίριο το 2013 ήταν 0,7 βαθμούς Κελσίου πάνω από το κανονικό, ενώ η χρονιά που τελείωσε κατατάσσεται ανάμεσα στις τέσσερις θερμότερες που έχει γνωρίσει ο πλανήτης.

Στη Μόσχα ο Δεκέμβριος του 2013 με μία μέση θερμοκρασία -1,7 βαθμών Κελσίου, κατατάσσσεται ανάμεσα στους δέκα πιο θερμούς μήνες του Δεκεμβρίου που έχει βιώσει ποτέ η ρωσική πρωτεύουσα. Πάντως, ο Δεκέμβρης του 2006 παραμένει ο θερμότερος στην ιστορία της Μόσχας, με μία μέση θερμοκρασία 1,2 βαθμών Κελσίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ