Το θερμόμετρο των συναισθημάτων –Πόσο και πού ζεσταίνεται το σώμα ανάλογα με το πώς αισθανόμαστε [εικόνα] - iefimerida.gr

Το θερμόμετρο των συναισθημάτων –Πόσο και πού ζεσταίνεται το σώμα ανάλογα με το πώς αισθανόμαστε [εικόνα]

Το θερμόμετρο των συναισθημάτων – Πόσο και που ζεσταίνεται το σώμα ανάλογα με το
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οταν κάποιος ερωτεύεται συνήθως αισθάνεται ένα... μια μικρή ζεστασιά μέσα του. Αντίστοιχα, όταν απογοητεύεται, έχει την ιδέα ότι παγώνουν τα συναισθήματα του. Τελικά, σύμφωνα με την έρευνα Φινλανδών επιστημόνων, όλες αυτές οι επιδράσεις των συναισθημάτων στη θερμοκρασία του σώματος, στηρίζονται απόλυτα από επιστημονικά δεδομένα.

Στην έρευνα, συμμετείχαν αρκετοί Φινλανδοί επιστήμονες από πολλά πανεπιστήμια της χώρας, με επικεφαλείς τους Λάουρι Νουμενμάα και Ενρίκο Γκλέρεαν. Σε αυτή, συμμετείχαν 700 εθελοντές από διάφορες χώρες του πλανήτη, οι οποίοι υποβάλλονταν σε διάφορες διαδικασίες με σκοπό να επηρεαστούν τα συναισθήματά τους.

Το αποτέλεσμα της έρευνας έδειξε ότι το ίδιο συναίσθημα, προκαλούσε την ίδια θερμική αντίδραση του οργανισμού, ανεξαρτήτως φύλου και χώρας. Αυτό οδήγησε στο συμπέρασμα πως οι φυσιολογικές διεργασίες οι οποίες προκαλούν σωματικά αισθήματα σχετίζονται άμεσα με τον τρόπο με τον οποίο βιώνουμε τα συναισθήματά μας.

«Η αποκρυπτογράφηση των υποκειμενικών σωματικών αισθημάτων που συνδέονται με τα ανθρώπινα συναισθήματα μπορεί να μας βοηθήσει να κατανοήσουμε καλύτερα διαταραχές της διάθεσης όπως η κατάθλιψη και το άγχος» τόνισε ομάδα των ερευνητών.

Οι πιο χαρακτηριστικές καταστάσεις όπου τα συναισθήματα επηρεάζουν τη θερμοκρασία του σώματος είναι η χαρά όπου κατά τη διάρκειά της θερμαίνεται ολόκληρο το σώμα, ο θυμός όπου εκτοξεύει τη θερμοκρασία στο κεφάλι και τα χέρια, αλλά και η απογοήτευση που «παγώνει» όλο το κορμί.

Ωστόσο, κάθε συναίσθημα έχει το δικό του, μοναδικό αντίκτυπο στο ανθρώπινο σώμα. Μάλιστα, αν κάποιος φανταζόταν τις πιθανές διακυμάνσεις της θερμοκρασίας ανάλογα με τη διάθεση, υπήρχε μεγάλη περίπτωση να έπεφτε αρκετά κοντά στα αποτελέσματα των ερευνών.

Δείτε πόσο και πού θερμαίνεται το ανθρώπινο σώμα ανάλογα με το συναίσθημα:

Το θερμόμετρο των συναισθημάτων –Πόσο και πού ζεσταίνεται το σώμα ανάλογα με το πώς αισθανόμαστε [εικόνα] | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ