Τι σκαρφίζονται οι Βρετανοί όταν αργούν να αποδώσουν φόρους -Πένθος για χρυσόψαρο, σύγκρουση με αγελάδα και άλλα τρελά - iefimerida.gr

Τι σκαρφίζονται οι Βρετανοί όταν αργούν να αποδώσουν φόρους -Πένθος για χρυσόψαρο, σύγκρουση με αγελάδα και άλλα τρελά

Τι σκαρφίζονται οι Βρετανοί όταν αργούν να αποδώσουν φόρους -Πένθος για χρυσόψαρ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν τρέχουν μόνο οι Ελληνες για να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητές τους με την εφορία αυτή την εποχή. Και σε άλλες χώρες οι συγκεκριμένες ημέρες χαρακτηρίζονται από αντίστοιχη αγωνία. Τι γίνεται λοιπόν όταν η προθεσμία εκπνέει; Σε ό,τι αφορά τους Βρετανούς, τότε επιστρατεύεται η φαντασία, αφού έχουν πει τις πιο τρελές δικαιολογίες στην προσπάθειά τους να αποφύγουν το πρόστιμο.

Οι υπάλληλοι της αρμόδιας υπηρεσίας εσόδων (HMRC) της Βρετανίας μπορούν να γελούν για ημέρες με τα όσα ακούν από ανθρώπους που καθυστέρησαν να κάνουν απόδοση φόρων. Ενας από αυτούς έκανε τη λίστα με τα πιο «περίεργα και αδύναμα» επιχειρήματα, όπως την έχει ονομάσει. Για παράδειγμα, ένας οικοδόμος δικαιολόγησε την καθυστέρηση λέγοντας πως πενθούσε για το χρυσόψαρό του που πέθανε, ενώ κάποιος έμπορος ισχυρίστηκε ότι η σύζυγός του αρνούνταν να του παραδώσει την αλληλογραφία του.

Η φαντασία δεν σταματά εκεί. Μία γυναίκα δήλωσε πως καθυστέρησε να συμπληρώσει τα σχετικά έγγραφα καθώς δεν μπορούσε να συγκεντρωθεί εξαιτίας μίας είδησης για την έκρηξη ηφαιστείου που είδε στην τηλεόραση. Από την άλλη, λογιστής από το Λονδίνο δήλωσε πως ήταν τόσο απασχολημένος τακτοποιώντας τα φορολογικά ζητήματα των πελατών του, που δεν βρήκε χρόνο για τα δικά του. Αλλος, ευθαρσώς δήλωσε πως γυρίζει όλο τον κόσμο με το σκάφος του, οπότε άργησε να πάρει την αλληλογραφία και κατά συνέπεια τη σχετική ειδοποίηση.

Από τις ξεκαρδιστικές δικαιολογίες, που έχει συγκεντρώσει η Guardian σε σχετικό ρεπορτάζ, ήταν εκείνη αγρότη, που δήλωσε πως συγκρούστηκε με αγελάδα και μοιραία δεν μπορούσε να στείλει τη δήλωση στην εφορία, ενώ ένας οδηγός ταξί ταλαιπωρούνταν από πόνους στη μέση με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ανέβει τις σκάλες του σπιτιού του για να πάρει από το γραφείο του τα φορολογικά έντυπα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ