Εμαθε τα κόλπα και ο Ολάντ -Κρατάει σπαθί και λέει «Θα μου χρειαστεί» [βίντεο] - iefimerida.gr

Εμαθε τα κόλπα και ο Ολάντ -Κρατάει σπαθί και λέει «Θα μου χρειαστεί» [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Bρέθηκε στο κάστρο Masmak, στο Riyad της Σαουδικής Αραβίας ο Φρανσουά Ολλάντ και δεν μπόρεσε να αποφύγει ένα από τα «αστεία» του που δεν αρέσουν καθόλου στους Γάλλους.

Την ώρα που κρατούσε ένα σπαθί με αφορμή έναν φολκλορικό χορό, ο Πρόεδρος της Γαλλίας, συνοδευόμενος από τον (αιώνιο) Τζακ Λανγκ, πρόεδρο του Ινστιτούτου του Αραβικού Κόσμου, είπε τη φράση: «Θα το χρειαστώ», κλείνοντας έτσι το μάτι στα προβλήματα που τον περιμένουν στη Γαλλία.
Οπως φαίνεται στο βίντεο ο Ολάντ δείχνει αμήχανος και δεν ξέρει ακριβώς τι να κάνει με το σπαθί που του έβαλαν στο χέρι.
Στο ίδιο βίντεο είπε, ωστόσο, κάτι επιτυχημένο. Ενώ τους έδειχναν μια μακέτα της πόλης Ryad, από το 1918, γυρίζει στον Τζακ Λανγκ (φίλο της Μελίνας, αιώνιο υπουργό και αιωνίως διορισμένο κάπου) και του λέει: «Εσύ δεν είχες έρθει εδώ τότε;».

To προηγούμενο ηλίθιο αστείο του Ολάντ -που παρ'ολίγον να προκαλέσει διπλωματικό επεισόδιο – έγινε με αφορμή το ταξίδι του γάλλου υπουργού Εσωτερικών Εμανουέλ Βλας στην Αλγερία.

Ευρισκόμενος σε εκδήλωση ο Ολάντ λέει: «Ευτυχώς που ο υπουργός Βαλς επέστρεψε σώος από την Αλγερία. Κάτι είναι κι αυτό».
Η φράση αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση της κυβέρνησης της Αλγερίας η οποία σε επίσημο ανακοινωθέν αποκάλεσε το «αστείο» του Ολάντ «λυπηρό επεισόδιο».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ