Οταν η «17 Νοέμβρη» είχε χτυπήσει με ρουκέτα το σπίτι του Γερμανού πρέσβη Αλμπερτ Κούνα στο Χαλάνδρι το 1999 - iefimerida.gr

Οταν η «17 Νοέμβρη» είχε χτυπήσει με ρουκέτα το σπίτι του Γερμανού πρέσβη Αλμπερτ Κούνα στο Χαλάνδρι το 1999

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ηταν ξημερώματα της 16ης Μαΐου του 1999 όταν σήμανε συναγερμός στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Η οικία του Γερμανού πρέσβη στο Χαλάνδρι, Καρλ Χάινς Αλμπερτ Κούνα γίνεται στόχος της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη». Ενας τρομοκράτης ενεργοποίησε ένα αυτοσχέδιο μπαζούκας. Ο ίδιος ο δράστης τραυματίζεται και μεταφέρεται σε κλινική.Οι πληροφορίες τότε ανέφεραν ότι από τη διασταύρωση των στοιχείων του προσωπικού της κλινικής, όπου μεταφέρθηκε ο τραυματίας, με τα ονόματα των ατόμων που εισήχθησαν στα νοσηλευτικά ιδρύματα ανήμερα και την επομένη της επίθεσης η υπηρεσία κατέληξε στην αναγνώριση δέκα ατόμων ως μέλη της οργάνωσης. Πρόκειται για άτομα, τα οποία σύμφωνα με τις Αρχές αποτελούσαν τον αρχικό πυρήνα της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Ανάμεσα στα ονόματα και αυτό του Σάββα Ξηρού, όπου για πρώτη φορά οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής έχουν στα χέρια τους γενετικό υλικό, γεγονός που αποδεικνύει τη συμμετοχή του στην βομβιστική επίθεση.

Ο Σάββας Ξηρός

Η υπόθεση μπαίνει και στο «μικροσκόπιο» της πρώην μυστικής υπηρεσίας της ανατολικής Γερμανίας, Στάζι. Πολλά από τα ονόματα των υπόπτων, που ερευνούσε η ελληνική υπηρεσία, εμφανίστηκαν και στα δικά της αρχεία.

Στην προσπάθειά τους να συνδέσουν τη βομβιστική επίθεση στην οικία του Γερμανού πρέσβη με τον αρχικό πυρήνα της οργάνωσης της 17ης Νοέμβρη, οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας χρησιμοποίησαν τα στοιχεία της έρευνας γύρω από την προκήρυξη του Επαναστατικού Λαϊκού Αγώνα (ΕΛΑ), που είχε δοθεί στη δημοσιότητα το 1981, με τα στοιχεία της Στάζι για την τρομοκρατία στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Στάζι, Γερμανοί πράκτορες είχαν κατορθώσει να διεισδύσουν τόσο στον ΕΛΑ όσο και στην 17 Νοέμβρη, οργανώσεις που η υπηρεσία θεωρούσε ίδιου ιδεολογικού χαρακτήρα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ