ΣΥΡΙΖΑ: Μνημονιακότερος των μνημονίων, ο Στουρνάρας «πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες» - iefimerida.gr

ΣΥΡΙΖΑ: Μνημονιακότερος των μνημονίων, ο Στουρνάρας «πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ως μία ακόμα απόδειξη «της τεράστιας απόστασης που χωρίζει την κυβέρνηση από τις ανάγκες και τις προσδοκίες του ελληνικού λαού», χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ τη συνέντευξη του υπουργού Οικονομικών σε κυριακάτικη εφημερίδα..

Οπώς χαρακτηριστικά αναφέρει η Κουμουνδούρου, ο κ.Στουρνάρας προσπαθεί να πουλήσει «φύκια για μεταξωτές κορδέλες» όταν μιλά περί ανάπτυξης και ανάσχεσης της ανεργίας, για έξοδο στις αγορές και για πρωτογενές πλεόνασμα, «τη στιγμή που ένας ολοένα και μεγαλύτερος αριθμός συμπολιτών μας αδυνατεί να εκπληρώσει ακόμα και βασικές βιοτικές τους ανάγκες, όπως είναι η θέρμανση».

Αντί να εξηγήσει πώς με τη συνέχιση της ίδιας υφεσιακής πολιτικής θα επιτύχει την ανάκαμψη που θα ερχόταν από πέρυσι, αλλά έμεινε και αυτή από καύσιμα, αντί να προβληματιστεί για τις προβλέψεις διεθνών οργανισμών που αμφισβητούν την κυβερνητική «αισιοδοξία» και να εκμεταλλευτεί θετικά προς τα συμφέροντα του ελληνικού λαού το πόρισμα της Ευρωβουλής για το μνημόνιο, ο κ.Στουρνάρας δίνει σιβυλλικές απαντήσεις για το ενδεχόμενο νέων μέτρων και απορρίπτει κατηγορηματικά κάθε παρέκκλιση από τον αδιέξοδο μνημονιακό δρόμο, διαπιστώνει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει στον ίδιο τόνο:

«Ο εκλεκτός του κ.Σαμαρά αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ως μνημονιακότερος των μνημονίων, πρόθυμος να υλοποιήσει, αλλά αδύναμος να υπερασπιστεί απέναντι στον ελληνικό λαό, μια πολιτική καταστροφής και εξαθλίωσης».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ