Σάλος με την αντισημιτική χειρονομία (την λεγόμενη Quenelle) του Ανελκά -Κινδυνεύει με τιμωρία [εικόνες] - iefimerida.gr

Σάλος με την αντισημιτική χειρονομία (την λεγόμενη Quenelle) του Ανελκά -Κινδυνεύει με τιμωρία [εικόνες]

Σάλος με την αντισημιτική χειρονομία του Ανελκά -Κινδυνεύει με τιμωρία [εικόνες]
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Νικολά Ανελκά μπορεί να σημείωσε δύο γκολ στην αναμέτρηση της Γουέστ Μπρομ με την Γουέστ Χαμ (3-3), αλλά περισσότερο θα συζητηθεί ο τρόπος που πανηγύρισε. Ο σάλος ήδη ξέσπασε καθώς η χειρονομία που έκανε ο Γάλλος ποδοσφαιριστή έπειτα από το πρώτο γκολ είναι γνωστή ως αντισημιτική.

H ποδοσφαιρική ομοσπονδία ήδη ανακοίνωσε πως θα ερευνήσει το θέμα και ο Ανελκά κινδυνεύει με τιμωρία. Αν και ο ίδιος δήλωσε πως δεν επρόκειτο για αντισημιτική χειρονομία, η «La Quenelle», όπως λέγεται, είναι γνωστή ως τέτοια στη Γαλλία.

Η χειρονομία επινοήθηκε από έναν φίλο του ποδοσφαιριστή, τον Γάλλο κωμικό Ντιεντoνέ. Το τεντωμένο ένα χέρι και το άλλο που αγγίζει τον ώμο θεωρείται από τις εβραϊκές κοινότητες ως αντίστροφος ναζιστικός χαιρετισμός και ήδη οι γαλλικές αρχές εξετάζουν το αν θα πρέπει να τη χαρακτηρίσουν παράνομη.

Sύμφωνα με τον Αλαίν Γιακούμποβιτς, πρόεδρο της Ενωσης κατά του ρατσισμού και του αντισημιτισμού «είναι ο χαιρετισμός ναζί από την ανάποδη που σημαίνει σοδομισμό των θυμάτων του Ολοκαυτώματος».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ