Φρένο στο ελεύθερο κάμπινγκ και τους «κράχτες» στα λιμάνια - iefimerida.gr

Φρένο στο ελεύθερο κάμπινγκ και τους «κράχτες» στα λιμάνια

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Από την αρμόδια Διεύθυνση Γενικής Αστυνόμευσης και Κανονισμών Λιμένων του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, ανακοινώθηκαν, ενόψει της θερινής περιόδου, μέτρα για την προστασία των τουριστώνΤα μέτρα άπτονται των αρμοδιοτήτων των κατά τόπους Λιμενικών Αρχών και αφορούν στους τομείς της άγρας πελατών, της ελεύθερης κατασκήνωσης και της αντιμετώπισης των διακινούμενων με τουριστικά σκάφη.

Ειδικότερα: Όσον αφορά την αντιμετώπιση του φαινομένου της άγρας πελατών, θα διενεργούνται εντατικοί, συστηματικοί και αυστηροί έλεγχοι καθ' όλη τη διάρκεια της θερινής περιόδου, στους χώρους αρμοδιότητας των Λιμενικών Αρχών.

· Σε περιπτώσεις εγκατάστασης σκηνών ή στάθμευσης τροχόσπιτων σε απαγορευμένους χώρους, δικαιοδοσίας των Λιμενικών Αρχών, θα εφαρμόζεται η άμεση απομάκρυνσή τους.

· Τέλος, όσον αφορά τις διαδικασίες κατάπλου, απόπλου και ελέγχου των τουριστικών σκαφών (επαγγελματικών-ερασιτεχνικών), η σχετική νομοθεσία εφαρμόζεται με αντικειμενικότητα και αμεροληψία από τις κατά τόπους Λιμενικές Αρχές.

Σχετική εγκύκλιος με το θέμα, έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα www.hcg.gr

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ