ΤτΕ: Με αυστηρά κριτήρια η εκταμίευση των 30 δις προς τις τράπεζες - iefimerida.gr

ΤτΕ: Με αυστηρά κριτήρια η εκταμίευση των 30 δις προς τις τράπεζες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το μαχαίρι στό λαιμό βάζει η Τράπεζα της Ελλάδας στα πιστωτικά ιδύματα της χώρας. Όπως αποκαλύπτει σήμαρα η iefimerida o Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιώργος Προβόπουλος θα ζητήσει εντός του Απριλίου απο όλες τις τράπεζες που θα μετάσχουν στο σχέδιο ενίσχυσης των 30 δισ. ευρώ να του υποβάλλουν αναλυτικό σχέδιο ρευστότητας προκειμένου να εγκρίνει τις εκταμιεύσεις των δόσεων. Πρόκειται για ένα νέο σύστημα ελέγχου των οκονομικών των τραπεζών.

Ουσιαστικά η Τράπεζα της Ελλάδος θα λειτουργεί ως ένα είδος τρόικας και, αναλόγως της πληρότητας των στοιχείων που θα της προσκομίζονται, θα εγκρίνει κάθε τρίμηνο την εκταμίευση των δόσεων των 30 δισ. ευρώ για κάθε τράπεζα χωριστά. Σε περίπτωση που οι υποβαλλόμενες εκθέσεις ρευστότητας δεν είναι ικανοποητικές και εμφανίζουν τρύπες τότε θα παγώνει η δόση και η κάθε τράπεζα θα εντέλλεται να λάβει μέτρα για να τις κλείσει.

Οι μειώσεις μισθών των τραπεζικών υπαλλήλων, οι οποίοι εισπράττουν 14,5 μισθούς η υποχρεωτική εκποίηση των ακινήτων τους και το κυνηγητό στους μεγαλοοφειλέτες τους θα είναι μερικά απο ταμέτρα που θα υποχρεωθούν να λάβουν σε περίπτωση που δεν καταφέρουν να ανταποκριθούν σε ό.τι τους ζητείται απο την Τράπεζα της Ελλάδος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ