Η παγκόσμια οικονομία μέσα στο 2014 -Από την κρίση στην Ευρώπη, στο Βitcoin - iefimerida.gr

Η παγκόσμια οικονομία μέσα στο 2014 -Από την κρίση στην Ευρώπη, στο Βitcoin

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπορεί να ακούγονται ως προφητείες του Νοστράδαμου, αλλά διόλου αποτελούν ευφάνταστες συλλήψεις κάποιου ευφάνταστου νου. Στην πραγματικότητα είναι η κωδικοποίηση κάποιων γεγονότων που πρόκειται να συμβούν μέσα στο 2014, για την παγκόσμια οικονομία.

Τα στοιχεία συνέλεξε, ανέλυσε και παρουσίασε ο Μάθιου Λιν για λογαριασμό του Marketwatch και μέσω έξι κεντρικών σημείων, δίνουν τον τόνο για τη χρονιά που έρχεται πλησίστια.

Εχουμε και λέμε:

Οι Ευρωεκλογές σημαίνουν πολλά περισσότερα από όσα δείχνουν: σε περίπτωση που η άνοδος των ευρωσκεπτικιστών αποδειχθεί πραγματική, τότε αναπόδραστα το ευρώ θα υποστεί μεγάλη ζημιά. Οι πρόσφατες αποφάσεις της ΕΕ θα παγώσουν, ομοίως και οι προϋπολογισμοί, θα υπάρξει βέτο στην εκλογή Επιτρόπων, ενώ θα έχουμε και σημαντική αλλαγή σε νομοθετικές ρυθμίσεις.

Το bitcoin μπαίνει στη ζωή μας, έστω και αν δεν έχει λάβει ακόμα το χαρακτήρα επίσημου νομίσματος. Αυτό που φημολογείται για το 2014 είναι ότι το ψηφιακό νόμισμα θα κάνει την έκπληξη σε συνεργασία με τον OPEC, τον οργανισμό εξαγωγών πετρελαιοπαραγωγών χωρών.

Η Apple βρίσκεται πιο κοντά παρά ποτέ στη Sony. Και το αντίστροφο βεβαίως. Οι δυο κολοσσοί της τεχνολογίας και της οικονομίας είναι πιθανό να ενώσουν τις δυνάμεις του μέσα στο 2014, με στόχο να προσφέρει η μια στην άλλη τεχνογνωσία και καινούργιες ιδέες.

Η Νότια Αφρική έγινε το "S" στις χώρες BRICS, μαζί με την ταχέως αναπτυσσόμενη Βραζιλία, τη Ρωσία, την Ινδία και την Κίνα. Όμως, με το νόμισμά της, το rand να βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση, με το διογκούμενο δημοσιονομικό και εμπορικό έλλειμμα, και με την επιβράδυνση της ανάπτυξης, δεν μπορεί να είναι μέλος των BRICS. Για αυτό είναι πολύ πιθανό μέσα στο 2014, οι παγκόσμιοι οίκοι αξιολόγησης να υποβαθμίσουν τη Νότια Αφρική και η χώρα να βρεθεί σε δεινή οικονομική κρίση – κάτι που θα μπορούσε να προκαλέσει ένα ευρύτερο ξεπούλημα στις αναδυόμενες αγορές.

Τέλος, δεν θα πρέπει να αποκλειστεί μια εισβολή της Γαλλίας στη Συρία και η αναδιάρθρωση του ιταλικού χρέους που αυτή τη στιγμή φτάνει στο 125% του ΑΕΠ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Apple Sony BRICS Bitcoin
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ