Ανένδοτος ο Στουρνάρας: Δεν θα μειωθεί ο φόρος στο πετρέλαιο -Να πάρουν οι πολίτες επίδομα θέρμανσης - iefimerida.gr

Ανένδοτος ο Στουρνάρας: Δεν θα μειωθεί ο φόρος στο πετρέλαιο -Να πάρουν οι πολίτες επίδομα θέρμανσης

Ανένδοτος ο Στουρνάρας: Δεν θα μειωθεί ο φόρος στο πετρέλαιο -Να πάρουν οι πολίτ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Απέρριψε για μια ακόμη φορά το ενδεχόμενο μείωσης του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας ύστερα από σύσκεψη που είχε με τους υπουργούς Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη και ΠΕΚΑ Γιάννη Μανιάτη για το θέμα της αιθαλομίχλης.Ο υπουργός Οικονομικών υποστήριξε ότι εάν επανέλθει ο φόρος στα χαμηλά επίπεδα της περιόδου 2011 - 2012 θα ανοίξει ξανά παράθυρο στο λαθρεμπόριο και εάν επιδοτηθούν οι πάντες χωρίς εισοδηματικά κριτήρια θα επιδοτούνται και αυτοί που θερμαίνουν τις πισίνες τους. Υπενθύμισε δε ότι σήμερα υπάρχει διαθέσιμο επίδομα θέρμανσης, το οποίο ο κόσμος πρέπει να χρησιμοποιήσει, καθώς παραμένουν αδιάθετα περίπου 200 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Στουρνάρας επισήμανε ότι το μέτρο της εξίσωσης των φόρων στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης είναι επιτυχημένο και η πως η πτώση στην κατανάλωση πέρυσι οφειλόταν στην υψηλή αποθεματοποίηση και τον ήπιο χειμώνα. Επίσης, σημείωσε πως η απόκλιση των εσόδων του φόρου από το στόχο είναι μόνο 5%. Οι υπουργοί απηύθυναν έκκληση στους περιφερειάρχες να ενεργοποιούν προληπτικά τη διάταξη για τη δωρεάν παροχή ρεύματος τις ημέρες συναγερμού.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ