Συκώτι με υπογραφή -Ανεγκέφαλος χειρουργός έβαλε τα αρχικά του κατά τη διάρκεια επέμβασης - iefimerida.gr

Συκώτι με υπογραφή -Ανεγκέφαλος χειρουργός έβαλε τα αρχικά του κατά τη διάρκεια επέμβασης

Συκώτι με υπογραφή -Ανεγκέφαλος χειρουργός έβαλε τα αρχικά του κατά τη διάρκεια
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μία τουλάχιστον ατυχή έμπνευση είχε ένας χειρουργός κατά τη διάρκεια επέμβασης. Προφανώς επειδή ήταν ιδιαίτερα υπερήφανος για το έργο του αποφάσισε να βάλει την υπογραφή του στο συκώτι του ασθενή που υποβαλλόταν σε μεταμόσχευση. Για κακή του τύχη όμως ένας συνάδελφός του το ανακάλυψε και ο χειρουργός τέθηκε σε διαθεσιμότητα.

Σύμφωνα με την Daily Telegraph πρόκειται για τον Σάιμον Μπράμχαλ, ο οποίος «έγραψε» τα αρχικά SB στο συκώτι του ασθενή κατά τη διάρκεια της μεταμόσχευσης. Αργότερα, σε μία άλλη επέμβαση ρουτίνας, ένας συνάδελφός του εντόπισε έκπληκτος την «υπογραφή» και ανέφερε το περιστατικό.

Με δεδομένο πως ο Μπράμχαλ εργαζόταν σε νοσοκομείο στο Μπέρμιγχαμ για περισσότερα από δέκα χρόνια, υπάρχει ο φόβος πως ίσως υπέγραψε και άλλα όργανα ασθενών κατά τη διάρκεια μεταμοσχεύσεων.

Ηδη διεξάγεται έρευνα για το θέμα, ενώ εκτιμάται πως ο χειρουργός χρησιμοποίησε αέριο αργού, με το οποίο «σφραγίζονται» τα αγγεία, ώστε να αφήσει την υπογραφή του στο συκώτι του ασθενούς. Πάντως οι ειδικοί αναφέρουν ότι μπορεί να υπάρχουν ενστάσεις για την ηθική του ζητήματος, αλλά η ενέργεια δεν έθεσε σε κίνδυνο τον ασθενή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ