Μετωπική επίθεση Παπανδρέου κατά αντιπολίτευσης - iefimerida.gr

Μετωπική επίθεση Παπανδρέου κατά αντιπολίτευσης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετωπική επίθεση στην αντιπολίτευση, κυρίως την αξιωματική εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός, εξηγώντας έτσι εμμέσως γιατί ματαίωσε τις προγραμματισμένες για σήμερα συναντήσεις του με τους πολιτικούς αρχηγούς.
Χρησιμοποίησε εκφράσεις όπως: «ανευθυνότητα, υποκρισία, λαϊκισμός, λοιδορία, λάσπη, μηδενιστική πολιτική» που αφορούσαν το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων. Στη συνέχεια όμως ο κ. Γιώργος Παπανδρέου επικεντρώθηκε στη Νέα Δημοκρατία κατηγορώντας την ότι «δεν διστάζουν σε τίποτε μπροστά στα εκλογικά ποσοστά». Και αναφερόμενος εμμέσως στον κ. Αντώνη Σαμαρά επισήμανε ότι θέλει να γίνει «πρωθυπουργός πάση θυσία, ακόμη και στην εξαθλιωμένη Ελλάδα της δραχμής».

Κατέληξε μάλιστα, επισημαίνοντας ότι «η Ν.Δ. έχασε την ευκαιρία να μοιραστούμε την επιτυχία του λαού μας».
Κατά τα λοιπά ο κ. Παπανδρέου ο οποίος χειροκροτήθηκε μόλις τέσσερις φορές, από την μάλλον μουδιασμένη Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, επισήμανε μεταξύ άλλων ότι η χώρα μας μετά τις αποφάσεις της έκτακτης συνόδου κορυφής έλαβε μια βαθιά ανάσα σε χρόνο και κεφάλαια, μίλησε για τη σταθερότητα του τραπεζικού μας συστήματος, καταφέρθηκε κατά την οίκων αξιολόγησης και σημείωσε με έμφαση ότι στην Ελλάδα τελείωσε η εποχή των προνομίων για λίγους σε βάρος των πολλών.

Η συνεδρίαση της Κ.Ο. συνεχίστηκε με την ενημέρωση των βουλευτών από τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο.

Απάντηση ΝΔ
Ο κόσμος κουράστηκε να ακούει τα παραληρήματα του κ. Παπανδρέου, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, σχολιάζοντας την ομιλία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ. «Αφού οδήγησε τη χώρα στα όρια της κατάρρευσης, ψεύδεται και βρίζει για να διασωθεί ο ίδιος από την κατάρρευση», τόνισε ο κ. Μιχελάκης.

Η τρόικα
Από την άλλη βεβαίως με τα προβλήματα να παραμένουν ουσιαστικά άλυτα ο πρωθυπουργός δεν μπορεί παρά να ζητήσει από τους βουλευτές του περαιτέρω στήριξη για τους δύσκολους μήνες που πρόκειται να ακολουθήσουν.

Παρά το γεγονός ότι οι εταίροι μας έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε μια σημαντική νέα βοήθεια προς τη χώρα, δεν δείχνουν καμία διάθεση να μας επιτρέψουν να εφησυχαστούμε ούτε μια στιγμή. Ηδη από σήμερα βρίσκεται στη χώρα ένα «μικρό» κλιμάκιο της Τρόικα, ενώ στα μέσα Αυγούστου αναμένονται και οι υπόλοιποι. Αυτό το οποίο... ψάχνουν είναι τα περίπου 4,5 δισεκατομμύρια ευρώ της μαύρης τρύπας του προϋπολογισμού για το πρώτο εξάμηνο του 2011.

Το χρέος και οι ιδιώτες
Σήμερα, μετά τη συνεδρίαση της Κ.Ο. ο κ. Παπανδρέου συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών Βασίλη Ράπανο, τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιώργο Προβόπουλο και με τη συμμετοχή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου για να εξετάσουν τους όρους συμμετοχής ιδιωτών (συμπεριλαμβανομένων των ελληνικών πιστωτικών ιδρυμάτων). Το ζήτημα αυτό, θα τεθεί εκ νέου αύριο, σε συνάντηση στην Αθήνα, του κ. Βενιζέλου με το Ινστιτούτο Διεθνούς Χρηματοοικονομικής (IIF).

Δείτε ακόμα:
Συνάντηση με τον Παπανδρέου ζητούν οι ιδιοκτήτες ταξί

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ