Στην κατάθεση του ο πρώην συνεργάτης του Ακη Τσοχατζόπουλου, Αντώνης Κάντας εκτός από τις διαδρομές της μίζας που έδειξε για τις υποθέσεις των υποβρυχίων και των αρμάτων μάχης Λέοπαρντ, αλλά και μικρότερων εξοπλιστικών προγραμμάτων που έτρεξαν την τετραετία 1998-2001 ανέφερε και ονόματα, τα οποία μπαίνουν στο στόχαστρο των Αρχών.Σύμφωνα με το Εθνος ο Αντώνης Κάντας ανέφερε στην κατάθεση του στους ανακριτές τους Πάνο Ευσταθίου και Μιχάλη Μαντάντο. Ο πρώτος είναι παλιός αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ ο δεύτερος είναι ένας «λόρδος» από τη Σύρο, όπως γράφει το δημοσίευμα που ζει μονιμα σε έναν πύργο στο Λονδίνο.
Ο Πάνος Ευσταθίου μπήκε στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων το 1948 και η πρώτη του επαφή με τα εξοπλιστικά ήταν σε κάποιες μικρές δουλειές με αναλώσιμα υλικά του Πολεμικού ναυτικού. Ωστόσο τότε δεν είχε ακουστεί το παραμικρό για το όνομα του, όμως στη συνέχεια και αμέσως μετά την κρίση στα Ιμια, όταν και άρχισε να αναδύεται η χρυσή εποχή για τις δουλειές στα εξοπλιστικά προγράμματα το όνομα του Πάνου Ευσταθίου εμφανίστηκε και σε άλλες δουλειές.
Ο ίδιος εκπροσωπούσε μέσω της «STN ATLAS» τα ηλεκτρονικά συστήματα των αρμάτων και των υποβρυχίων του γερμανικού ομίλου Raimental. H «STN ATLAS Electronic» χορηγούσε ηλεκτρονικά συστήματα στην HDW και το 2004 έγινε η αγορά της Atlas από τη μητρική της HDW Thyssen Group. H «STN ATLAS» συμμετείχε και στα αντισταθμιστικά ωφελήματα των υποβρυχίων. Π.Χ. Έχουν διπλωπληρωθεί τα αντίμετρα, αλλά και τα sonar επίθεσης και άμυνας.
Βέβαια το όνομα του Πάνου Ευσταθίου δεν ακούγεται πρώτη φορά γύρω από το σκάνδαλο των υποβρυχίων, αφού τον είχε αναφέρει στην απολογία του και ο επιχειρηματίας Αλέξανδρος Αβαντάγγελος. «Υπήρξε αυτή η ομάδα. Γνωρίζω ότι συμμετείχαν σε αυτήν ο Αντώνης Λοβανός, ο Πάνος Ευσταθίου, ίσως και ο Πατεράκης» είχε πει ο επιχειρηματίας.
Ο δικηγόρος πάντως του κ.Ευσταθίου σε δήλωση του τόνισε πως ο 83χρονος πελάτης του αν και αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας αν κληθεί από τις Αρχές θα προσπαθήσει να συμβάλει στην αποκάλυψη της αλήθειας.
Μιχάλης Μανταντός: Ο Λόρδος από τη Σύρο
Το δεύτερο όνομα που ανέφερε στην απολογία του ο Αντώνης Κάντας ήταν αυτό του Μιχάλη Μανταντού. Πρόκειται για ένα μοναχικό άτομο που ζει μόνος του σε ένα πύργο στο Λονδίνο και το μόνο που τον συνδέει με την Ελλάδα είναι ένα νεοκλασικό σπίτι στην Ερμούπολη της Σύρου, κληρονομιά από τη μητέρα του, το οποίο και επισκεπτόταν μέχρι τη στιγμή που ακούστηκε το όνομα του για το σκάνδαλο των υποβρυχίων.
Οπως αναφέρει το ΕΘΝΟΣ η κύρια ασχολία του Μιχάλη Μανταντού ήταν ο εφοπλισμός και οι σχέσεις του με τα γερμανικά ναυπηγεία HDW μέσω των οποίων ενεπλάκη στις μίζες των υποβρυχίων στην Ελλάδα. Πρόκειται για τον άνθρωπο των Γερμανών που βοήθησε στο να διανεμηθούν 55 εκατομμύρια ως μίζες.
Μάλιστα ο κ.Μανταντός είχε συνεργαστεί με τις ελληνικές αρχές στη διερεύνηση της υπόθεσης Ακη Τσοχατζόπουλου.