Στην Κούβα θα πωλούνται και πάλι καινούργια αυτοκίνητα μετά από 55 χρόνια! - iefimerida.gr

Στην Κούβα θα πωλούνται και πάλι καινούργια αυτοκίνητα μετά από 55 χρόνια!

Στην Κούβα θα πωλούνται και πάλι καινούργια αυτοκίνητα μετά από 55 χρόνια!
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια από τις πρώτες διατάξεις που πέρασε η επαναστατική κυβέρνηση της Κούβας το 1959 ήταν η απαγόρευση της εισαγωγής και πώλησης καινούργιων ιδιωτικών αυτοκινήτων. Το αποτέλεσμα αυτής της απόφασης το βλέπουμε σήμερα στους δρόμους της χώρας- νησί, μιας και στους δρόμους της κυκλοφορούν μόνο παλιά μοντέλα –όταν λέμε παλιά εννοούμε κατασκευής πριν από το 1959- και κυρίως αμερικάνικης προέλευσης, που συνθέτουν ένα πολύ ενδιαφέρον τοπικό χρώμα.

Τα οποία κυκλοφορούν μόνο χάρη στις πατέντες των κουβανών μηχανικών και στις λογής λογής μεταμοσχεύσεις που υλοποιούν, μιας και λόγω του εμπάργκο τα ανταλλακτικά είναι δυσεύρετα και τίποτα δεν πάει χαμένο.

Στα πλαίσια των μεταρρυθμίσεων που υλοποιεί δειλά δειλά η κυβέρνηση του Ραούλ Κάστρο, αδελφού του Φιντέλ που πρόσφατα, στην κηδεία του Νέλσον Μαντέλα, είχε και χειραψία με τον Μπάρακ Ομπάμα –πριν από μερικά χρόνια αυτό θα ισοδυναμούσε με εσχάτη προδοσία- επιτράπηκε προς τα τέλη του 2011 η εμπορία παλιών αυτοκινήτων, αυτών πριν το 1959 δηλαδή, ενώ πλέον ανακοινώθηκε η άρση της απαγόρευσης εισαγωγής και πώλησης καινούργιων.

Ενδιαφέρουσα και σωστή εξέλιξη, όμως ελπίζουμε να έχουν λάβει και κάποιο μέτρο για την διατήρηση στην κυκλοφορία των παλιών, που αναμφίβολα αποτελούν μια από τις ατραξιόν της Αβάνα ειδικά αλλά και όλης της Κούβα γενικά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ