Παπούλιας: Εχουν ξεπεραστεί τα όρια αντοχής της ελληνικής κοινωνίας - iefimerida.gr

Παπούλιας: Εχουν ξεπεραστεί τα όρια αντοχής της ελληνικής κοινωνίας

Παπούλιας: Εχουν ξεπεραστεί τα όρια αντοχής της ελληνικής κοινωνίας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το γεγονός πως τα όρια αντοχής της ελληνικής κοινωνίας έχουν ξεπεραστεί διεμήνυσε ο Κάρολος Παπούλιας, καλώντας ταυτόχρονα τους δανειστές να διανύσουν την απόσταση που τους αναλογεί.

Στο μήνυμά του προς τους Ελληνες του εξωτερικού, ενόψει των γιορτών, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισήμανε πως «δεν αρκεί η παραδοχή της πρωτοφανούς θυσίας, απαιτείται η άλλη πλευρά, αυτή των εταίρων και πιστωτών, να διανύσει την απόσταση που της αναλογεί. Ο πολιτικός πραγματισμός και ο σεβασμός στην ευρωπαϊκή ιδέα επιτάσσουν στροφή σε αυτή την κατεύθυνση για να αναπνεύσει η ελληνική οικονομία και να μην κινδυνεύσει άλλο η κοινωνική συνοχή».

Παράλληλα, απευθυνόμενος στους ομογενείς, πρόσθεσε: «Γνωρίζω την αγωνία σας για τη γρήγορη μετάβαση της πατρίδας μας σε έναν κύκλο ανάπτυξης και εσείς γνωρίζετε ότι η πατρίδα μας προσβλέπει πάντα στη βοήθεια σας και στη στήριξή σας, την οποία είμαι βέβαιος, θα συνεχίσετε να προσφέρετε, όπως, άλλωστε, αυτό έχει συμβεί πολλές φορές και στο παρελθόν σε δύσκολες περιόδους της εθνικής ιστορίας μας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ