Αποδεικνύεται ότι μπορείτε να πεθάνετε από το γέλιο - iefimerida.gr

Αποδεικνύεται ότι μπορείτε να πεθάνετε από το γέλιο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το γέλιο μέχρι «θανάτου» είναι αναμφισβήτητα πολύ καλό. Αναρίθμητες μελέτες έχουν αναδείξει τα θαυμάσια οφέλη για την υγεία, τα οποία περιλαμβάνουν την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, την αύξηση της ροής του αίματος, την πρόσληψη οξυγόνου, και τον έλεγχο των επιπέδων σακχάρου στο αίμα. Μια άλλη μελέτη κατάφερε να αποδείξει ότι το γέλιο μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση της γονιμότητας μιας γυναίκας!

Το γέλιο είναι πραγματικά το καλύτερο φάρμακο. Αλλά τελικά, φαίνεται ότι όλα θέλουν το μέτρο τους.

Μια νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο British Medical Journal τονίζει ορισμένες από τις σπάνιες περιπτώσεις στις οποίες το πολύ έντονο έχει πράγματι αποδειχθεί επικίνδυνο για την υγεία του ασθενούς. Η έρευνα που διεξήχθη από τον R.E. Ferner του Πανεπιστήμιου του Μπέρμιγχαμ και ο J.K. Aronson του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, συγκέντρωσε αξίας πολλών δεκαετιών επιστημονικής βιβλιογραφίας.

Εκτός από τα επιβεβαιωμένα φυσιολογικά οφέλη του γέλιου, οι ερευνητές υπογράμμισαν ορισμένους κρυμμένους κινδύνους.

Το γέλιο, σύμφωνα με διάφορους ερευνητές, μπορεί να οδηγήσει σε συγκοπή (λιποθυμία), αρρυθμία και καρδιακή ρήξη. Σε ασθματικούς, το γέλιο μπορεί να προκαλέσει μία κρίση. Το γέλιο μπορεί να προκαλέσει ακόμη και πνευμοθώρακα, κατάρρευση ενός πνεύμονα. Άνθρωποι με καταπληξία, μια σπάνια πάθηση που συνδέεται με τη ναρκοληψία, μπορούν ξαφνικά να χάσουν όλη τη μυϊκή τους δύναμη και να καταρρεύσουν κατά τη διάρκεια του γέλιου. Ένα ιδιαίτερα έντονο γέλιο μπορεί να προκαλέσει κήλη ενός ατόμου που να προεξέχει, ή να εξαρθρώσει το σαγόνι.

Υπάρχουν και άλλοι ανησυχητικοί τρόποι που το γέλιο μπορεί να σκοτώσει. Όπως επεσήμανε και ο James Hamblin σε ένα δοκίμιο για το Splitsider το 2011, "Αν τυχαίνει να έχετε ανεύρυσμα στον εγκέφαλο (ένα έως έξι τοις εκατό των ανθρώπων, οι περισσότεροι εν αγνοία τους), ένα μόνο γέλιο μπορεί να προκαλέσει αυτό το ανεύρυσμα ώστε να εκραγεί."

Είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο αν έχετε πρόβληματα με την καρδιά:

Ομοίως, εάν πάσχεται από την στεφανιαία νόσο (όπως εκατομμύρια των Αμερικανών), οτιδήποτε ανεβάζει τον ρυθμό της καρδιάς σας, μπορεί ενδεχομένως να μπλοκάρει τη ροή του αίματος των αρτηριών. Αυτό είναι μια καρδιακή προσβολή, η οποία φυσικά μπορεί να σας σκοτώσει. Αυτό συνήθως συμβαίνει με τους ανθρώπους που δεν ασκούνται ποτέ και ξαφνικά αποφασίζουν να κάνουν σεξ, αλλά αντί αυτού πεθαίνουν.

Τούτου λεχθέντος, μια ζωή χωρίς γέλιο δεν αξίζει έτσι κι αλλιώς. Έτσι, προσπαθήστε να μην το σκέφτεστε πολύ την επόμενη φορά που σας πιάσει ασταμάτητο γέλιο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ