Μπορεί οι παραλλαγές για το καλύτερο σουβλάκι να δίνουν και να παίρνουν στην Αθήνα, ωστόσο υπάρχουν και ορισμένες αυθεντικές και ανεπιτήδευτες γεύσεις που ξεχωρίζουν και θα ξεχωρίζουν.
Σε μια γειτονιά σχεδόν διάσημη για το σουβλάκι με πίτα και το ρωσικό πιροσκί της, εκεί που η οδός Γρυπάρη συναντά την οδό Αναγνωσταρά στην Καλλιθέα, βρίσκονται δύο ρωσοπόντιες αδελφές, οι κυρίες Αννα και Σοφία από το 1990.
Πριν από αυτές το μαγαζί το είχαν πάλι δυο ρωσοπόντιες αδελφές, οι οποίες έμαθαν στην Αννα και τη Σοφία όλη την τέχνη αλλά και τη μυστική συνταγή από το ανάρπαστο πλέον σουβλάκι.
Με την πρώτη μπουκιά καταλαβαίνεις ότι αυτό είναι ένα ξεχωριστό σουβλάκι. Το τζατζίκι απουσιάζει παντελώς. Η πίτα λαδωμένη ή αλάδωτη είναι πάντα αφράτη. Το κρέας πολύ τρυφερό και χωρίς λίπος. Η ντομάτα και το κρεμμύδι αριστοτεχνικά ψιλοκομμένα. Και το συστατικό που το κάνει εθιστικό είναι η μυστήρια κόκκινη σάλτσα της οποίας η συνταγή παραμένει κρυφή.
Το γωνιακό μαγαζάκι της Καλλιθέας μοιάζει να έχει σταματήσει το χρόνο, αφού ο χώρος παραμένει ίδιος και απαράλλαχτος με την πρώτη μέρα της δημιουργία του και το μαγαζί δεν διαθέτει καν τηλέφωνο.
Πλέον το μαγαζί κρατά η κυρία Άννα με τη βοήθεια της κόρης της και είναι εκεί από τις 12 το μεσημέρι ετοιμάζοντας τα ζουμερά μπιφτέκια της – μόνο με κιμά και αλάτι – και τη μυστική της σάλτσα.
Εικόνα: popaganda
Εικόνα: popaganda