Αγρότες από την Κρήτη πολιορκούν το Σύνταγμα κατά της φορολόγησης των αγροτεμαχίων -Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί [εικόνες] - iefimerida.gr

Αγρότες από την Κρήτη πολιορκούν το Σύνταγμα κατά της φορολόγησης των αγροτεμαχίων -Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Χιλιάδες αγρότες από όλη την Ελλάδα και κυρίως από την Κρήτη δίνουν το «παρών» έξω από το Κοινοβούλιο, προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεσή τους στη φορολόγηση των αγροτεμαχίων.Πάνω από 1.000 αγρότες από την Κρήτη κατέφθασαν το πρωί στον Πειραιά με δύο πλοία της γραμμής από Ηράκλειο και Χανιά και αυτή την ώρα βρίσκονται στο Σύνταγμα, όπου αναμένεται να ψηφιστεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για τον ΕΝΦΙΑ.Οι Κρητικοί συναντήθηκαν με τους αγρότες από την Πελοπόννησο και τη Θεσσαλία και αναμένεται να παραμείνουν έξω από το Κοινοβούλιο έως την ώρα της ψηφοφορίας του επίμαχου νομοσχεδίου.

«Ούτε ένα ευρώ φορολόγηση σταγροτεμάχια», γράφει ένα από τα πανό που έχουν σηκώσει στην καρδιά της Αθήνας οι διαδηλωτές.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ηρακλείου, Γ. Τζωρτζάκης, δήλωσε ότι η φορολόγηση των αγροτεμαχίων θα αποτελέσει τη χαριστική βολή στον αγροτικό τομέα, ενώ ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ Τζαννέτος Καραμίχας υποστήριξε ότι αμφισβητούνται δύο βασικές αξίες, η ελευθερία και η ιδιοκτησία. Οι αγρότες θα επιδώσουν ψήφισμα στη Βουλή.

Αγρότες από την Κρήτη πολιορκούν το Σύνταγμα κατά της φορολόγησης των αγροτεμαχίων -Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Προσφέρουν ρακή και τοπικά προϊόντα στους πολίτες

Τσικουδιές, κρασί, τυριά και μεζέδες. Τοπικά προϊόντα «σερβίρουν» οι αγρότες στους πολίτες από τους πάγκους που έχουν στήσει πρόχειρα έξω από το κτίριο της Βουλής, επιχειρώντας με αυτό τον τρόπο να δώσουν ένα χιουμοριστικό μήνυμα κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας τους.

ΠΕΔ: Ισοπεδωτικό το μέτρο

Η Περιφερειακή Ενωση Δήμων Κρήτης (ΠΕΔ), η οποία συμπαραστέκεται στους αγρότες καταδικάζει τη ψήφιση του νέου ισοπεδωτικού, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε ανακοίνωσή της, μέτρου.

Την ίδια στιγμή, κάνει λόγο για ένα μέτρο καταστροφικό για τον αγροτικό κόσμο και τους παραγωγούς της χώρας και προσθέτει ότι «συντάσσεται στο πλευρό των αγροτών-παραγωγών στηρίζοντας τις πρωτοβουλίες και τις κινητοποιήσεις που θα αποφασίσουν έως την απόσυρση του επίμαχου φοροεισπρακτικού νομοσχεδίου».

Αγρότες από την Κρήτη πολιορκούν το Σύνταγμα κατά της φορολόγησης των αγροτεμαχίων -Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Κλειστοί οι δρόμοι γύρω από το Κέντρο

Με υπομονή πρέπει να «οπλιστούν» οι οδηγοί, καθώς οι δρόμοι στο Κέντρο παραμένουν κλειστοί, λόγω του παναγροτικού συλλαλητηρίου. Αυτή την ώρα έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην Λ. Βασ. Σοφίας από τη Σέκερη έως τη Μεγάλη Βρεταννία και η Σταδίου από Αμερικής.

Αγρότες από την Κρήτη πολιορκούν το Σύνταγμα κατά της φορολόγησης των αγροτεμαχίων -Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Πηγή φωτογραφίων: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ