Τρένο «πύραυλος» θα διανύει την απόσταση Αθήνα – Θεσσαλονίκη σε 3,5 ώρες - iefimerida.gr

Τρένο «πύραυλος» θα διανύει την απόσταση Αθήνα – Θεσσαλονίκη σε 3,5 ώρες

Τρένο «πύραυλος» θα διανύει την απόσταση Αθήνα – Θεσσαλονίκη σε 3
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την περασμένη Τρίτη υπεγράφη η σύμβαση για τη νέα διπλή σιδηροδρομική γραμμή υψηλών ταχυτήτων στο τμήμα Τιθορέα-Δομοκός σε λιγότερο από 3 χρόνια η απόσταση Αθήνα – Θεσσαλονίκη θα γίνεται σε 3,5 ώρες.Η νέα χάραξη, μήκους 120 χλμ, έχει σχεδιασθεί για ταχύτητες 160-200 χλμ/ώρα και αντικαθιστά το ορεινό τμήμα της υφιστάμενης μονής σιδηροδρομικής γραμμής.

Στο πρώτο τμήμα μεταξύ Τιθορέας και Λιανοκλαδίου περιλαμβάνεται η δίδυμη σήραγγα Καλλιδρόμου μήκους 9,036 χλμ, ενώ το δεύτερο τμήμα, μεταξύ Λιανοκλαδίου και Δομοκού, διασχίζει το όρος Όθρυς με δίδυμη σήραγγα μήκους 6,38 χλμ.

Η ολοκλήρωση των εργασιών για το πρώτο τμήμα, Τιθορέα-Λιανοκλάδι προβλέπεται να γίνει σε 24 μήνες, ενώ το σύνολο του έργου θα είναι έτοιμο σε 32 μήνες, οπότε και η διάρκεια του ταξιδιού Αθήνα-Θεσσαλονίκη θα μειωθεί στις 3,5 ώρες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ