Ο κόσμος αλλάζει: O Φιντέλ Κάστρο είδε με καλό μάτι τη χειραψία του αδερφού του με τον Ομπάμα - iefimerida.gr

Ο κόσμος αλλάζει: O Φιντέλ Κάστρο είδε με καλό μάτι τη χειραψία του αδερφού του με τον Ομπάμα

Ο κόσμος αλλάζει: O Φιντέλ Κάστρο είδε με καλό μάτι τη χειραψία του αδερφού του
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την αναθέρμανση- για τα δεδομένα πάντα- των σχέσεων ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κούβα που παρατηρείται τους τελευταίους μήνες επιβεβαίωσε ο Φιντέλ Κάστρο. Ο ιστορικός ηγέτης της χώρας εξήρε τον αδερφό του, Ραούλ για τη χειραψία που είχε με τον Μπαράκ Ομπάμα. Κάτι που μέχρι πριν από μερικά χρόνια θα φάνταζε αδιανόητο.

Ο Φιντέλ Κάστρο, στην πρώτη του δημόσια αναφορά για το θάνατο του Νέλσον Μαντέλα, αναφέρθηκε στην πολυσυζητημένη χειραψία- που έγινε στην επιμνημόσυνη δέηση για τον εμβληματικό ηγέτη της Νότιας Αφρικής- σε ένα μακροσκελές άρθρο του που δημοσιεύθηκε στις εφημερίδες της Κούβας.

«Συγχαίρω τον σύντροφο Ραούλ για τη λαμπρή εμφάνισή του στην εκδήλωση και ιδιαίτερα για την αξιοπρέπειά του όταν με μία φιλική αλλά δυνατή χειραψία χαιρέτισε τον επικεφαλής της κυβέρνησης των ΗΠΑ και του είπε στα αγγλικά "Κύριε πρόεδρε, είμαι ο Κάστρο"», έγραψε στο άρθρο του ο Φιντέλ Κάστρο.

Οπως σημειώνει το Associated Press, τους τελευταίους μήνες οι σχέσεις των δύο χωρών φαίνεται να αλλάζουν, καθώς έχουν εγκαταλείψει την εχθρική ρητορική. Μάλιστα, τον περασμένο μήνα ο Ομπάμα μιλώντας στο Μαϊάμι ανέφερε πως είναι ίσως ώρα να αναθεωρήσουν οι ΗΠΑ την πολιτική τους απέναντι στην Κούβα.

Ο 87χρονος Φιντέλ Κάστρο, που υποβλήθηκε σε επέμβαση το 2006 και ποτέ δεν ανάρρωσε πλήρως, παρέδωσε την εξουσία στον κατά πέντε χρόνια νεότερό του Ραούλ το 2008. Επειτα από μακρά απουσία από τα φώτα της δημοσιότητας, τη Δευτέρα δόθηκε στον Τύπο φωτογραφία που τον έδειχνε να μιλά με τον βιογράφο του, τον Ισπανό δημοσιογράφο Ιγκνάσιο Ραμονέτ.

Στο άρθρο του ο Κάστρο έκανε εκτενή αναφορά στον Μαντέλα, με τον οποίο συνέδεε μακρά φιλία καθώς ο Κουβανός ενίσχυσε τη μάχη κατά του απαρτχάιντ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ