Σε κλοιό η Βουλή από τους ταξιτζήδες - iefimerida.gr

Σε κλοιό η Βουλή από τους ταξιτζήδες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι ιδιοκτήτες ταξί, όπως είχαν ανακοινώσει από το πρωί, ξεκίνησαν τον αποκλεισμό της Βουλής, διαμαρτυρόμενοι για το άνοιγμα του επαγγέλματός τους χωρίς πληθυσμιακά κριτήρια.

Στις 6 το απόγευμα είναι προγραμματισμένη η συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας (ΚΤΕ) Μεταφορών του ΠΑΣΟΚ, στο οποίο ο αρμόδιος υπουργός, κ. Ραγκούσης, θα ενημερώσει τους συναδέλφους του για τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση. Η συνεδρίαση του ΚΤΕ Μεταφορών αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον μια και βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος έχουν εκφράσει δημόσια την διαφωνία τους με τον κ. Ραγκούση. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του βουλευτή Λακωνίας του ΠΑΣΟΚ, κ. Γρηγοράκου, ότι ο κ. Ραγκούσης θα μπορούσε να είχε παραιτηθεί. Δείτε εδώ περισσότερα για τις διαφωνίες των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.

Εν τω μεταξύ, έρευνα για το αδίκημα της παράνομης βίας εκ μέρους αυτοκινητιστών ταξί, διέταξε το πρωί η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ελενη Ράϊκου, με αφορμή τις κινητοποιήσεις του κλάδου σε διόδια.

Αντικείμενο της νέας έρευνας αποτελεί το άνοιγμα των διοδίων από τους οδηγούς ταξί ,που έχει σημειωθεί σε όλη τη χώρα, με αποτέλεσμα την ελεύθερη διέλευση οχημάτων.

Η κ.Ράϊκου, με έγγραφο της δίνει εντολή στην αστυνομία να διερευνήσει αν διαπράχθηκε το αδίκημα της παράνομης βίας και να εντοπίσει τους υπαίτιους. Στο πλαίσιο της έρευνας, οι αστυνομικοί θα ζητήσουν τις καταγραφές από το κύκλωμα καμερών που είναι εγκατεστημένο στα διόδια ενώ θα εξετάσουν, ως μάρτυρες, υπαλλήλους των διοδίων.

Εντωμεταξύ ψήφισμα με τα αιτήματα των αυτοκινητιστών παρέδωσε πριν από λίγο στα κόμματα αντιπροσωπεία των συνδικαλιστών των ιδιοκτητών ταξί που βρίσκονται συγκεντρωμένοι έξω από τη Βουλή, εκφράζοντας τη διαμαρτυρία τους για την προωθούμενη απελευθέρωση του επαγγέλματός τους, ζήτημα που απασχολεί τον αρμόδιο Κοινοβουλευτικό Τομέα Εργασίας (ΚΤΕ) Μεταφορών του ΠΑΣΟΚ που συνεδριάζει παρουσία του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννη Ραγκούση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ