Καταδίκη έξι ατόμων για κύκλωμα εμπορίας βρεφών στη Θεσσαλονίκη -Ανάμεσά τους εθελόντρια βρεφοκομείου - iefimerida.gr

Καταδίκη έξι ατόμων για κύκλωμα εμπορίας βρεφών στη Θεσσαλονίκη -Ανάμεσά τους εθελόντρια βρεφοκομείου

Καταδίκη έξι ατόμων για κύκλωμα εμπορίας βρεφών στη Θεσσαλονίκη -Ανάμεσά τους εθ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Καταδικαστικές αποφάσεις για έξι εμπλεκόμενους σε κύκλωμα εμπορίας βρεφών στη Θεσσαλονίκη εξέδωσε το δικαστήριο. Ανάμεσά τους μία εθελόντρια του δημοτικού βρεφοκομείου «Αγιος Στυλιανός» η οποία είχε ενεργή συμμετοχή στο κύκλωμα σύμφωνα με την απόφαση.

Η 50χρονη Ελληνίδα εθελόντρια καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης σε κάθειρξη 11 ετών και οδηγήθηκε στη φυλακή όπου κρατούνταν από τη σύλληψή της.

Το κουβάρι στην υπόθεση άρχισε να ξετυλίγεταιμ τον περασμένο Ιανουάριο όταν μία 39χρονη κατηγορούμενη αποκάλυψε στην ΕΛ.ΑΣ. πως μία 29χρονη Βουλγάρα θα πουλούσε το παιδί της σε άτεκνο ζευγάρι, όπως είχε κάνει και με εκείνο που είχε γεννήσει τρία χρόνια νωρίτερα.

«Δεν μπορούσα να ζήσω με τις ενοχές ότι το παιδί θα κατέληγε σε άλλα χέρια ή ότι τα όργανά του θα γινόταν αντικείμενο εμπορίας» ανέφερε, απολογούμενη στο δικαστήριο, η 39χρονη, που διαμένει στη Θεσσαλονίκη, εξηγώντας ότι ενεπλάκη στην υπόθεση θέλοντας να «βοηθήσει» την 29χρονη την οποία γνώρισε μέσω κοινής τους φίλης. Οπως ισχυρίστηκε, έχοντας γίνει μάρτυρας της αγοραπωλησίας του πρώτου βρέφους θέλησε να απαλλαγεί από αυτές τις ενοχές κι αποφάσισε να μιλήσει στην αστυνομία ενόψει της επικείμενης αγοραπωλησίας.

Αρχικά είχαν συλληφθεί στο Ιπποκράτειο δύο Βούλγαροι και η 29χρονη μητέρα, η οποία λίγα 24ωρα νωρίτερα είχε γεννήσει ένα αγοράκι που όπως ομολόγησε σκόπευε να πουλήσει στο κύκλωμα για 3.000 ευρώ.

Από την απολογία της 39χρονης, που κινητοποίησε την αστυνομία, προέκυψε και η εμπλοκή της εθελόντριας του «Αγίου Στυλιανού». Σύμφωνα με τη δικογραφία η 50χρονη είχε στο σπίτι της πληθώρα εγγράφων του δημοτικού βρεφοκομείου, φωτογραφίες παιδιών, πιστοποιητικά γέννησης, μέχρι και σφραγίδα της εφορίας. Η εθελόντρια υποστήριξε στην απολογία της πως ενεπλάκη στην αγοραπωλησία για να βοηθήσει μία γνωστή της που ήθελε να υιοθετήσει ένα παιδί.

Το δικαστήριο πέρα από την εθελόντρια, καταδίκασε την 39χρονη σε ποινή κάθειρξης 9 ετών, αλλά αποφάσισε να αφεθεί ελεύθερη ενόψει του Εφετείου υπό τον όρο της αυτοπρόσωπης εμφάνισής της στο αστυνομικό τμήμα. Στην 29χρονη επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 14 ετών, στο σύζυγό της ποινή φυλάκισης 3 ετών, ενώ σε δύο ακόμη κατηγορούμενους ως μέλη του κυκλώματος ποινή κάθειρξης 6 ετών, στον καθένα. Οι τέσσερις τελευταίοι καταδικάστηκαν ερήμην, καθώς μετά τις απολογίες τους στις ανακριτικές αρχές της Θεσσαλονίκης αφέθηκαν ελεύθεροι υπό όρους και δεν εμφανίστηκαν στο δικαστήριο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ