Ο Ομπάμα... παίζει τον Πούτιν -Στέλνει δύο ομοφυλόφιλες ως επικεφαλής στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς στη Ρωσία - iefimerida.gr

Ο Ομπάμα... παίζει τον Πούτιν -Στέλνει δύο ομοφυλόφιλες ως επικεφαλής στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς στη Ρωσία

Ο Ομπάμα... παίζει τον Πούτιν -Στέλνει δύο ομοφυλόφιλες ως επικεφαλής στους Χειμ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενα ξεκάθαρο μήνυμα, για τον τρόπο που θα πρέπει να αντιμετωπίζονται τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων, έστειλε ο Μπαράκ Ομπάμα στον Βλαντιμίρ Πούτιν. Χωρίς να πει λέξη για τους περιβόητους ομοφοβικούς νόμους της Ρωσίας, ο Αμερικανός πρόεδρος έδωσε την απάντησή του. Εβαλε επικεφαλής της αντιπροσωπείας των ΗΠΑ για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες στο Σότσι της Ρωσίας δύο ανοιχτά ομοφυλόφιλες γυναίκες.

Αυτή είναι η πρώτη φορά από το 2000 που οι ΗΠΑ δεν θα εκπροσωπηθούν από πρόεδρο- εν ενεργεία ή πρώην- Πρώτη Κυρία, ή αντιπρόεδρο σε Ολυμπιακούς αγώνες. Αντί αυτού, ο Ομπάμα έβαλε επικεφαλής της αντιπροσωπείας για την τελετή έναρξης την ιστορική μορφή του τένις, Μπίλι Τζιν Κινγκ, και για την τελετή λήξης την παίκτρια του χόκεϊ επί πάγου, Κέιτλιν Κάχοου. Και οι δύο τους έχουν δηλώσει δημόσια πως είναι ομοφυλόφιλες.

Η Ρωσία έχει δεχθεί σκληρή κριτική από όλο τον κόσμο για τη νομοθεσία της που απαγορεύσει την «γκέι προπαγάνδα». Αν και ο Λευκός Οίκος δεν έκανε καμία ευθεία αναφορά σε αυτό όταν ανακοίνωσε την αντιπροσωπεία της χώρας στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες, ο εκπρόσωπος Σιν Ινούγιε σημείωσε με νόημα πως αυτή η επιλογή αντιπροσωπεύει την διαφορετικότητα που πρεσβεύουν οι ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ